„Interetno festival“ još jednom u Srbobranu

Cara Lazara 6

021 731 919

„Interetno festival“ po drugi put biće predstavljen našoj publici kroz tradicionalnu muziku i plesove Rusije, Tatarstana, Jakutije, Paname i Meksika.

Russia-3-1

Nakon bogatog programa „Kulturnog leta“ koje se završava ovog vikenda, sledi nam novo bogaćenje duha kroz festival Interetno. Festival će biti otvoren u petak, 24. avgusta, po drugi put.

Mexico

„Dom kulture je i ove godine preduzeo sve kako bi doveo inostrane folkolorne ansamble u Srbobran i time omogućio da, kroz ovaj projekat, naš grad bude, makar na jedan dan, veliki multikulturalni centar i centar raznolikog folklornog stvaralaštva. Učesnici iz različitih zemalja predstaviće svoje umeće i lepotu lokalnih plesova i folklorne tradicije. Folklor je veoma bitan deo nacionalnog identiteta po kom smo prepoznatljivi među drugim narodima. Iz tog razloga se mora negovati kao nacionalna posebnost“, rekla je Branislava Sekulić, v.d. direktora Doma kulture.

Jakutfold-2

Kao i prošlog leta, koncertu će prethoditi svečani defile tokom kog će učesnici prošetati ulicama Srbobrana. Krenuće u 20.15 časova od OŠ „Vuk Karadžić“ i kretaće se ulicama Svetog Save, Karađorđevom i Zmaj Jovinom. Koncert počinje u 21.00 čas, na Trgu Republike.

Tatar-5

DSC_0052

„Zahvaljujem se Mađarskom kulturnom Centru ‘Nepker’ iz Subotice što su nam ukazali poverenje da budemo jedni od organizatora ‘Interetno festivala’, kao i lokalnoj samoupravi koja nam je dala punu podršku za ovaj projekat. Susreti i upoznavanje novih kultura, jezika i ljudi je bogatstvo svakog čoveka. Naš Srbobran je poznat po gostoprimstvu, opredeljenju za zajedništvo i negovanju bogatstva različitosti, i zato očekujem i pozivam naše sugrađane da u što većem broju budu sa nama te večeri“, rekla je Sekulić.

 

Facebook Komentari