Ilija Tucić dolazi sa novom knjigom

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

U organizaciji Narodne biblioteke Srbobran u utorak, 31. maja, u 19.00 časova, Ilija Tucić će predstaviti publici svoju najnoviju knjigu „Priče iza firange“.

Iz biblioteke pozivaju Srbobrance da posete promociju u njihovoj čitaonici i još jednom uživaju u stvaralaštvu Ilije Tucića, inače poreklom iz Nadalja, zasigurno jednog od najboljih pripovedača današnje Vojvodine.

Ilija Tucić rođen je u Novom Sadu, gde je završio gimnaziju i diplomirao književnost na Filozofskom fakultetu. Karijeru profesionalnog novinara započeo 1990. u listu Dnevnik, a sada se potpisuje kao glavni i odgovorni urednik „Vojvođanskog magazina“ RTV, s kojim je napravio više od sto reportaža po Sremu, Banatu i Bačkoj. Te reportaže pomogle su mu da mikroskopski precizno upozna mentalitet ljudi i mesta naše Vojvodine. Svoja zapažanja pretvorio je u priče, svojevrsnu vojvođansku fenomenologiju, koja je pod nazivom „Čelobašte“ objavljena 2012. godine. Ubrzo nakon toga objavljuje drugu zbirku, „Male vojvođanske priče“ pa sledi „Čudo u Čibu“, „Priče ravnice“ i ove godine je izdata najnovija knjiga „Priče iza firange“.

 

 

 

Facebook Komentari