Hit predstava ČORBA OD KANARINCA

Srbobranci će imati priliku da, u ponedeljak 20. maja, pogledaju izvođenje nadaleko poznate predstave Zvezdara teatra, „Čorba od kanarunca“ koju je napisao Miloš Radović.

Dve poznate glumačke veličine, Mina Lazarević i Ljubomir Bandović, nose uloge u ovoj komediji, oni tumače likove Jece i Mede, para koji se voli već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju da bi se voleli još više, ali Meda nikako ne želi da stane na ludi kamen kako se posle ne bi voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti. Kroz ovaj jednostavan i duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće, da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pri tom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne monodrame.

Sve to uopšte ne bi bio toliko smešno i zabavno da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, „Čorba od kanarinca“ jeste komad o ljubavi, koji je tako uspešno izrežiran od strane Staše Koprivice.

Cena karte je 400 dinara, u  pretprodaji se mogu kupiti od četvrtka, 9. maja, svakog radnog danima od 8:00 do 15:00 časova u Domu kulture, Cara Lazara 6. Premijera komada je u sali Malog pozorišta u ponedeljak, 20. maja u 20:00 časova.

Facebook Komentari