Dečija predstava HERKULES na programu u subotu

Dom kulture Srbobran obradovaće najmlađe ljubitelje pozorišta u subotu 6. oktobra, dovođenjem u Pozorištance dečiju predstavu „Herkules“.

Untitled-1

Cilj predstave je da upozna decu sa jednim antičkim mitom, koji poput mnogih drugih grčkih mitova nosi razne etičke poruke koje bi trebalo da snaže karakterne osobine najmlađih. Predstava se ne bavi samo vrlinama herojstva i fizičke snage, koja je u savremenom dobu postala kult, već su tu, pored njih i druge vrline, poput upornosti, obrazovanosti, solidarnosti sa slabijim, empatičnosti i td. Akcenat u predstavi je stavljen na herkulesovo detinjstvo i dane kada je razne plemenite veštine učio od svojih vaspitača, poput muziciranja na liri, snalaženja pomoću nebeskih tela, korišćenja matematike, poznavanja geometrijskih tela.

Radnja predstave mnogima je poznata, a za decu interesantna. Da bi stekao slobodu i vinuo se u Olimpijske visine, Herkules će morati da reši dvanaest teških zadataka koje će mu postaviti ljubomorni kralj Euristej. Moraće da savlada Nemejskog lava, savlada hidru iz Lerna koja prlja prirodnu okolinu, obere zlatne jabuke…

Likove tumače profesionalni glumaci od kojih je jedan Kolarević Predrag, autor ove predstave, poznat sa malog ekrana (serija Porodično blago).

Predstava počinje u 18:00 časova, a ulaz je slobodan za sve posetioce.

Facebook Komentari