Dani kulturne tradicije: Kafana – Kad se toči i ne pita šta košta

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Cara Lazara 6

021/731-919

Dom kulture Srbobran organizuje u petak, 11. oktobra, u svojoj galeriji manifestaciju „Dani kulturne tradicije“, sa temom „Kafana – Kad se toči i ne pita šta košta“, inspirasano knjigom Zorana Kneževa. Program počinje u 20 časova.

„Svuda ih je bilo, u svakoj ulici, u centru, na prilazima gradu, po pristaništima, pored krstova krajputaša, železničkih stanica, pijaca, ispod lipa, breza, jablanova, hrastova… Bilo ih je malih i velikih, na dobrom i lošem glasu, sa dobrim i lošim vinom, bilo ih je raznih i sve su ušle u istoriju koja se pernosi sa kolena na koleno i ostaje neizbrisivo urezana u svaki gen onoga ko bar jednom kroči u njeno veličanstvo Kafanu.“ Z.K.

Promocija knjige Zorana Kneževa biće upotpunjena scenskim prikazom kafane, izložbom fotografija srbobranskih kafana, a u programu će učestvovati sam autor knjige, Zoran Knežev, KUD „Petar Drapšin“ Srbobran, Goran Blagojević i Davor Šmit, koji će govoriti stihove i anegdote, dok će za muziku biti zadužen tamburaški orkestar „Dogovor“. Ulaz je slobodan.

Facebook Komentari