Crveni Šešir, Mina Lazarević i Nada Blam – 14. avgust

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Pozorišna predstava „Crveni šešir“ biće izvedena pred Srbobrancima u sredu, 14. avgusta, na Trgu Slobode od 20:00 časova.

Dve proslavljene glumice srpskog teatra, Mina Lazarević i Nada Blam, nose uloge u ovoj predstavi nastaloj po tekstu Rastka Papića. CRVENI ŠEŠIR inspirisan je istinitom pričom o dvema poznatim srpskim glumicama. Dugo čuvana tajna ni danas nije obelodanjena. Odnos spojenih sudova naveo je pisca da svoju komediju u radnom naslovu nazove „Spojeni sudovi“. Odustao je, jer bi kolege prepoznale o kome je reč. Komične i tužne scene života pokreću pitanje ljubavi: ko smo mi jedni drugima? Suparnici ili partneri? Mržnja ili ljubav? Smeh do suza ili smeh do smeha?

Ovom predstavom srbobransko „Kulturno leto“ se kvalitativno izdvaja i dobija na značaju, u odnosu na druge, slične manifestacije u pokrajini, a i šire. Lepo je videti da je naša manifestacija izašla iz Doma kulture i prišla građanima, što je odličan potez nove direktorke, čemu svedoči veliki broj posetilaca na sinoćnjem gostovanju teatra „Talija“. Trg Slobode će do kraja avgusta biti mesto održavanja svih kulturnih programa koji se izvode na bini, kao što su muzički nastupi i dramska izvođenja.

Facebook Komentari