Bioskop na otvorenom 14. juna

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Bioskop, Kultura, Zabava

Kulturno leto u Srbobranu već počinje, a otvara ga bioskop na otvorenom. Prva projekcija planirana je za nedelju, 14. jun, a Srbobranci će moći da pogledaju film „Optužena“.

Mesto održavanja bioskopa na otvorenom poznato je od prošle godine, reč je naravno o košarkaškom terenu iza sportske Hale. Tribine bi trebale popuniti do 21:00 sat jer tada počinje projekcija.

Originalni naziv ovog argentinskog filma je „Acusada“ (The Accused – engleski naziv) i reč je o krimi trileru koji je nominovan za brojne svetske filmske nagrade od 2018. kada je prvi put prikazan , pa do danas. Prikazivan je na festivalima u Veneciji, Torontu, beogradskom Festu itd. Režiser filma je Gonzalo Tobal, uloge tumače Lali Espósito, Leonardo Sbaraglia, Inés Estévez. Trajanje filma je 108 minuta.

SINOPSIS: Dolores Drejer živi život mlade studentkinje sve do momenta dok joj najbolja prijateljica ne biva brutalno ubijena. Dve godine kasnije, ona je jedina optužena za zločin u slučaju koji je postavlja u fokus medija: svako ima mišljenje o njenoj nevinosti ili krivici. Dolores se priprema za izolovano suđenje kod kuće, dok porodica Drejer radi kao tim koji želi da učini sve kako bi odbranio svoju ćerku. Ali kako proces napreduje i pritisak raste, tajne i sumnje se pojavljuju i unutar porodice. Okružena dokazima, Dolores će morati da se suoči sa sopstvenim sumnjama i otkrije šta se zaista dogodilo.

Facebook Komentari