Bioskop na otvorenom 14. jul – The New Adventures Of Aladdin

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Bioskop, Kultura, Zabava

Na poslednjem glasanju za izbor filma koji ćemo gledati na otvorenom bioskopu zakazanom za 14. jul, pobedio je francuski visokobudžetni film „The New Adventures Of Aladdin“, odnosno „Nove Aladinove avanture“.

 

Prethodna projekcija na košarkaškom terenu iza sportske Hale privukla je dosta gledalaca, koji su uživali u zajedničom gledanju filma pod vedrim nebom. Dom kulture je ovonedeljnu projekciju uvrstio u program „Petrovdanskih Svečanosti“, odnosno baš ovo prikazivanje će zatvoriti manifestaciju, što bi trebalo da znači da ćemo se ponovo okupiti u velikom broju .

Film je izašao iz produkcije 2015. godine pod originalnim nazivom „Les nouvelles aventures d’Aladin“, a režirao ga je Arthur Benzaquen. Uloge u ovoj  klasičnoj francuskoj komediji inspirisanoj pričom o Aladinu, ali malo drugačijoj i iskrivljenoj verziji, uloge tumače Kev Adams, Jean-Paual Rouve, Venessa Guide i drugi.

Priča počinje na Badnje veče u jednom tržnom centru, u današnje vreme, gde dva lopova u toku pljačke bivaju otkrivena od strane dece. Kako bi se izvukli iz nepovoljne situacije, lopovi deci pričaju improvizovanu verziju bajke o Aladinu. Film po kvalitetu i humoru podseća na odlične ekranizacije „Asteriksa i Obeliksa“, koje su kod nas vrlo popularne, tako da će, verujemo, i ovaj film biti dobro prihvaćen.

Facebook Komentari