Besplatni pregledi u apoteci od 2. do 5. aprila

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Udruženje, Zdravlje

Srbobranski „Plavi krug“ sledeće nedelje ponovo će izaći među građane nudeći besplatne preventivne zdravstvene preglede, od 2. do 5. aprila, u Apoteci Doma zdravlja u centru Srbobrana.

Dom zdravlja „dr Đorđe Bastić“ podržava aktivnosti „Plavog kruga“, te će i ovoga puta zdravstveni radnici proveravati građanima krvni pritisak i nivo šećera u krvi, u prepodnevnim satima od 08:00 do 11:00 časova. Iste preglede građani če moći da obave i posle podne od 14:00 do 19:00 časova, ali na adresi Sonje Marinković 18a, gde su prostorije udruženja.

„Ovo je prilika da građani koji baš nemaju vremena da obave neki osnovni pregled, naiđu do nas, svejedno da li u Apoteku ili u prostorije ‘Plavog kruga’, i dobiju barem prvu informaciju o svom zdravlju. Podsećanja radi, opština Srbobran, na osnovu dobro osmišljenog projekta, obezbedila je besplatne zdravstvene preglede i za sve sportiste. Verovatno smo jedina opština u Srbiji koja ovo radi. Država obezbeđuje besplatne preglede za sportiste do 14 godina starosti, a naša lokalna samouprava je to produžila za sve aktivne sportiste“, rekao je dr Ilija Gazepov iz „Plavog kruga“, koji je ujedno i član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo.

Facebook Komentari