7. Zmajev Festival Nauke biće veći nego do sad

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Edukacija, škola, Zabava

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ biće po 7. put domaćin Zmajevog Festivala Nauke, koji će posetioci moći da obiđu 17. aprila.

Kako bi i ove godine skup protekao u najboljem redu i uz zanimljive naučne oglede i eksponate, pobrinuli su se nastavnici i učitelji „Zmajeve“ škole. Jedna od njih, Adrijana Vereš, uputila je poziv svojim sugrađanima Srbobrancima da posete festival i dobro se zabave, a uz poziv najavljuje i šta je to sve što će moći da vide ukoliko dođu.

„Vrata naše škole se otvaraju u 16.00 časova za decu i učenike do IV razreda osnovnih škola, dok učenike starijih razreda i ostale posetioce očekujemo od 17.00 časova. Ove godine, našu ideju da promovišemo nauku,  podržala je lokalna samouprava i brojni sponzori. Novac sakupljen na akciji „Papirko“ u oktobru, smo čuvali za ovu priliku i od te sume smo obezbedili učesnicima majice.

Na VII Zmajevom Festivalu Nauke sve radionice i svi naučni štandovi će se održavati u učionicama za date predmete radi lakše upotrebe savremene obrazovne tehnologije. Posetioci će moći da uživaju u kratkim eksperimentima, filmovima, animacijama, prezentacijama, brojnim radionicama, pitalicama, ukrštenicama, slagalicama, kvizovima i manjim takmičenjima. Oko 15 predmetnih nastavnika i oko 70 učenika već vredno pripremaju svoje štandove iz hemije, fizike, matematike, biologije, istorije, geografije, engleskog jezika, nemačkog jezika, a imamo i štand učenika nižih odeljenja. U goste će nam doći  predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode iz Novog Sada, koji će nam održati predavanje o tome kako se treba ponašati kada u prirodi naiđemo na zaštićenu a povređenu životinju i koga pozvati u pomoć. Na njihovom štandu moći ćemo da vidimo i brojne preparirane životinje. Ove godine su se, na naš poziv, odazvale sve škole iz opštine i svaka će imati svoj štand. Učenici iz Nadalja će biti na geografiji, učenici iz Turije će imati štand u holu i organizovati eko-takmičenje. Učenici iz OŠ „Vuk Karadžić“ će nam predstaviti ekspreimente na fizici a učenice Gimnazije i ekonomske škole će nam nešto „smutiti“ na hemiji.  Mi smo veoma zadovoljni jer smo dobili informaciju da su učenici u drugim školama bili veoma zainteresovani za učešće.

Pozivamo posetioce iz cele opštine a i šire, da nam se pridruže na našem danu nauke, da promovišemo i negujemo  prave vrednosti, da se družimo i otvaramo nove vidike“.

Facebook Komentari