Vlada APV obezbedila 90 miliona dinara za rekonstrukciju Trga slobode u Srbobranu

21. mart 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Projekat o kome se već govorilo i koji treba značajno da ulepša centar Srbobrana dobio je finansiranje i uskoro će moći da se uđe u njegovu realizaciju. Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, izdvojila 90 miliona dinara za prvu fazu potpune rekonstrukcije Trga slobode, popularnog parka u Srbobranu, za šta je danas u Novom Sadu Ugovor potpisao Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Debeljački je nakon prijema u zgradi Vlade Vojvodine, istakao da je to za Srbobran zaista važan projekat. “Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja ispunjavamo obećanje koje smo dali građanima – započinjemo rekonstrukciju Trga slobode, što smo najavili prilikom rekonstrukcije platoa, postamenta i samog spomenika slobodi. Tada smo rekli da se radi o uvodnoj fazi radova, a sada možemo da krenemo u veliku rekonstrukciju Trga slobode, što će u jednu celinu ujediniti i oplemeniti centar grada i objekte u njemu”.

Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedili su 90 miliona dinara za prvu fazu radova, koja podrazumeva obnovu svih podzemnih vodova i sistema, popločavanje i značajno uvećanje zelenog fonda na Trgu slobode.

“Već sada smo ušli u planiranje druge faze radova, koju će, takođe, podržati Pokrajinska vlada u dodatnom iznosu od 90 miliona dinara, a krajnji cilj je dobiti moderan trg i park, sa raznim sadržajima u kojim će moći uživati svi Srbobranci i gosti Srbobrana. Zato je podjednako važno da se završe, druga faza rekonstrukcije Doma kulture koja trenutno traje, kao i radovi na uređenju zgrade Skupštine opštine Srbobran. Istovremeno, veoma je dobro da je Srpska pravoslavna crkva najavila rekonstrukciju krova na svom verskom objektu, a ja sam siguran da će lokalna samouprave obezbediti sredsta za rekonstrukciju ulice Miloša Crnjanskog. Sa novim Trgom slobode dobićemo potpuno uređen centar grada. Projekat rekonstrukcije Trga slobode realizovaće se tokom ove i sledeće godine, a uz sve druge projekte koji se sprovode dopriniće da slika Srbobrana bude još lepša”, rekao je u Novom Sadu Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

3D render budućeg izgleda Trga Slobode

Srbobran je samo jedna od 36 Opština i Gradova, kojem je odobren projekat, što je, kako je na prijemu povodom potpisivanja ugoovora poručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, nastavak finansiranja značajnih projekata u Vojvodini, a za šta je Pokrajinska vlada izdvojila gotovo šest milijardi dinara.

„I ove godine smo, preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisali javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine. Cilj je da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika pokrajine.“, izjavio je između ostalog Igor Mirović.

Facebook Komentari