Pažljivkova smotra 2023: Sve o saobraćaju za zabavištance i male osnovce

01. februar 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Agencija za bezbednost saobraćaja realizovala je danas, u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja i PS Srbobran, niz predavanja za decu sa teritorije opštine Srbobran u okviru kampanje “Pažljivkova smotra 2023”.

Sa mališanima iz sve četiri osnovne škole i svih devet vrtića PU “Radost” razgovarali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, govorili im o pravilnom i ujedno bezbednom načinu učestvovanja u saobraćaju.

Sve do sad sprovedene kampanje, namenjene za decu uzrasta do 14 godina starosti, održavale su se pod istim imenom, “Pažljivko”, i imale su za cilj skretanje pažnje dece na pozitivne primere ponašanja u saobraćaju koje u promotivnim spotovima, crtanim filmovima, u knjigama i na plakatima, promoviše animirani junak pomenutog imena. Od najranijeg uzrasta pa do napuštanja osnovne škole decu kroz različite edukativne višemedijalne programe i kampanje “Pažljivko” prati na putu odrastanja.

Uporedo sa kampanjom za najmlađe radi se i na edukaciji roditelja, prosvetnih radnika i svih drugih punoletnih građana, kako bi se pored obrazovanja dece o bezbednom učešću u saobraćaju na ista pravila podsetili i odrasli.

Facebook Komentari