Republičko prvenstvo u sportskom ribolovu za invalide održano u Srbobranu

Republičko prvenstvo u sportskom ribolovu za invalide održano u Srbobranu

17. septembar 2023.

Kategorija: Sport

Peti put u poslednjih sedam godina Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Srbobran (DSRI Srbobran) je domaćin Državnog prvenstva u sportskom ribolovu za invalide. Organizator takmičenja, Sportski savez invalida Srbije izabrao je da najviši republički rang ribolovačkog takmičenja ponovo dovede na najlepšu pistu kraj široke vode Velikog bačkog kanala.

Razloge zbog kojih se i ovogodišnje takmičenje odvija u Srbobran, mogli smo čuti od predsednika Sportskog saveza invalida Srbije, Dragana Janketića. “Savez vodi veliki broj sportskih disciplina, neparaolimpijskih disciplina, poput ove u kojoj danas imamo takmičenje. Sportski ribolov održavamo tradicionalno, već pet godina, ovde u Srbobranu, jer su uslovi za pecanje na kanalu idealni. Takmičenje se odvija po protokolu, započeto je u 8.30, a završiće se oko 13.30.

prvenstvo u sportskom ribolovu za invalide, Andrić i Janketić

Nama je važno da su ribolovci zadovoljni, njima ova pista odgovara, voda je pristupačna, lako se prilazi čak i u kolicima, ulov je po pravilu dobar i takmičari postižu značajne uspehe. Obično imamo do dvadeset ekipa na takmičenju, ali je danas taj broj četrnaest, jer su neke ekipe morale da odustanu od dolaska. Lepo je što se uvek priključuju novi ljudi, upoznaju se takmičari iz cele Srbije i druženje bude zaista lepo”, rekao je kraj Velikog bačkog kanala u Srbobranu, predsednik Sportskog saveza invalida Srbije, Dragan Janketić.

Kao i svaki put kad se održava neko veliko sportsko takmičenje, Jovica Andrić – član Opštinskog veća zadužen za sport, je obišao takmičare, susreo se sa gospodinom Janketićem, porazgovarao sa njim i uverio se da su svi zadovoljni uslovima, a pre nego što su udice zabačene, poželeo je ekipama mirnu i bistu vodu, kako ribolovci to vole da kažu.

Pored tradicionalno velikog broja ekipa iz Vojvodine, udice su danas zabacili i takmičari iz Bora, Negotina, Požege i mnogih drugih gradova. Saznali smo da, ma koliko daleko živeli, takmičari najviše vole da dođu u Srbobran, DSRI Srbobran na čelu sa Predragom Nićinim, uvek je dobar domaćin, obala je uređena, čista i pokošena, postoji veliki broj platformi za pecaroše, a površina vode je skoro u nivou obale. Kad se tome doda da nakon takmičenja obavezno sledi zajednički ručak, na kom se uruče nagrade i priznanja najboljim ekipama, gde druženje može i da potraje, ne čudi da se prvenstva države i pokrajine, održavaju baš u Srbobranu, što Srbobrancima može biti na ponos. Kako je to bilo 2022. godine, možete pročitati OVDE.

Facebook Komentari