Prijem u ambasadi Bugarske za Srbobran

Prijem u ambasadi Bugarske povodom učešća Srbobrana u Ritmu Evrope

11. septembar 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Predstavnici opštine Srbobran, na ovogodišnjem muzičkom festivalu “Srbija u ritmu Evrope”, pevaće evrovizijsku pesmu sa kojom se takmičila Republika Bugarska, povodom čega je ambasada te zemlje u Srbiji, organizovala prijem za delegaciju iz Srbobrana i za čelnike popularnog festivala za mlade.

Ambasador Petko Dojkov je dočekao i ugostio predsednika Opštine Srbobran – Radivoja Debeljačkog, zamenicu predsednika Opštine – Milicu Zarić, Veljka Goluba – vokalnog predstavnika Srbobrana na festivalu, zatim, direktora televizijskog programa “Ritam Evrope” – Igora Karadarevića, izvršnog direktora “Ritam Evrope” – Davida Makevića, i šefa organizacije i protokola – Lazara Veselinovića.

“U prijatnoj atmosferi u Ambasadi Bugarske tema sastanka bila je učešće dece opštine Srbobran u najvećem televizijskom, muzičkom festivalu ovoga tipa u Evropi – Ritam Evrope, u kome će Veljko Golub pesmom i plesom predstavljati Bugarsku. Njegova ekselencija ambasador Petko Dojkov je izrazio želju da prisustvuje televizijskom festivalu i tako da podršku deci Srbobrana i Srbije. Usledile su i teme saradnje i dobrih odnosa Bugarske i Srbije, kao i mogućih projektnih aktivnosti Srbobrana i Ambasade Bugarske. U narednom periodu potvrđena je poseta ambasadora Bugarske Opštini Srbobran i podrška uživo iz Kristalne dvorane u Zrenjaninu, tokom televizijskog programa”, stoji u saopštenju festivala “Ritam Evrope“.

Facebook Komentari