Prijem-prvaka-u-opstini-Srbobran

Đaci prvaci seli u školske klupe

31. avgust 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava, Škola

Prvačići su danas po prvi put seli u klupe u tri onovne škole sa teritorije opštine Srbobran, prvo je to učinjeno u školi “Vuk Karadžić” u Srbobranu, zatim u “Žarko Zrenjanin Uča” u Nadalju, a potom i u školi “Petar Drapšin” u Turiji. Za sve njih organizovan je svečani prijem uz priredbe i poklone, naravno uz najlepše želje koje su stizale sa svih strana.

Prijem najmlađih osnovaca u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” zakazan je za petak. Ukupno će u prvi razred poći, u celoj opštini, 156 đaka; 20 u Nadalju, 27 u Turiji, 42 u srbobranskoj školi “Vuk Karadžić”, i 67 u “Zmaju”, od čega će njih 12 program učiti na mađarskom, a 55 na srpskom jeziku.

Dobrodošlicu u škole deci su prve uputile direktorice ustanova, zatim su to učinili njihovi drugari koji polaze u peti razred, a potom su se sa njima upoznale i njihove učiteljice. Na sva tri prijema došli su i predstavnici Opštinske uprave, Milica Zarić – zamenica predsednika Opštine Srbobran, Kristijan Kočiš – član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje, i Radivoj Debeljački – predsednik Opštine Srbobran, koji se obratio deci, prvo u školi u Srbobranu.

“I ja sam bio učenik ove škole, danas posle toliko godina, osećam snažne emocije prema njoj, a nadam se da će iste te tople emocije, prema druženju, prema nastavnicima, prema učenju, u budućnosti osećati i ova generacija danas koja kreće u prvi razred. Hvala rukovodstvu škole, koje je zajedno sa nama učestvovalo u raznim projektima i učinilo sve da škola izgleda lepo, a u budućnosti ćemo se još dodatno potruditi da učinimo sve da škola svojim đacima pruži najbolje uslove za obrazovanje, ali, naglašavam, i za druženje i sticanje prijateljstava za celi život. Prvacima želim srećan polazak u školu, Opština Srbobran će biti njihova stalna podrška, a posebno me raduje što imamo rast broja rođene dece i nadam se da ćemo u budućnosti imati potrebu i obavezu da proširujemo objekte. Svi zajedno možemo uspeti u tome”, poručio je Debeljački u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić.

Opština Srbobran je za svu decu koja polaze u prvi razred obezbedila besplatne udžbenike, ali i druge poklone, kako bi im škola počela na što lepši način, a prvi dan iste bio nezaboravan.

Više utisaka sa prijema prvaka u sve tri škole, možete pronaći u facebook Galeriji Srbobran Danas. Sutra sledi nastavak u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Facebook Komentari