Bezbednost dece u školama

Bez brige u školu, bezbednost je na visokom nivou

30. avgust 2023.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

Direktorice svih osnovnih škola, srednje škole i predškolske ustanove, sa teritorije opštine Srbobran, prisustvovale su danas sastanaku sa najvišim predstavnicima lokalne samouprave i policijskim službenicima, kako bi se pred početak školske godine još jednom potvrdilo da je sve spremno za dolazak učenika.

Bezbednost dece u obrazovnim institucijama je prioritetna stvar, i svaki roditelj može bez bojazni da pošalje svoje dete u školu, složni su u stavu svi akteri sastanka.

Predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koji je predsedavao radnim sastankom, naveo je da iako živimo u relativno mirnoj sredini, potrebno je da se posveti posebna pažnja bezbednosti dece.

“Inicirali smo sastanak sa službenicima Policijske stanice i direktorima škola kako bi razgovarali o bezbednosti učenika u školama i videli na koji način možemo preventivno delovati i kako našu međusobnu komunikaciju održati redovnom.

Želimo poslati jasnu poruku svim građanima, da njihova deca borave u bezbednim objektima, policijski službenici će i u novoj školskoj godini nastaviti sa akcijama obezbeđivanja i biće prisutni u svim školama, što je novina od maja ove godine, kada smo, nažalost, svedočili velikoj tragediji u školi u Beogradu.

Što se tiče bezbednosne procene, situacija u našim školama je potpuno u redu, ne postoje naznake za bilo kakve probleme, ali za svaki slučaj policija će nastaviti sa svojom akcijom. Oni će biti ispred svih objekata i pratiti ulazak i izlazak dece u svakom trenutku. Nadam se da ćemo doći u situaciju da ovakve mere ostavimo iza sebe, a lokalna samouprava će u svakom trenutku učiniti sve što treba da se bezbednost dece i svih građana popravi”, poručio je svojim sugrađanima Radivoj Debeljački.

U školama već postoje sistemi video nadzora, ali je potrebno, stava je predsednik Debeljački, da se on unapredi sa više kamera. Tu je naveo primer, nedavno instaliranog video nadzora koji pokriva dvorište OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

O tome šta je još učinjeno kako bi boravak dece u školama tokom 2023/24. godine bio komforniji i šta će još biti učinjeno do njenog isteka, možete pročitati OVDE.

Facebook Komentari