Školi u Nadalju odobreno blizu 13 miliona za postavljanje izolacije

24. avgust 2023.

Kategorija: Škola

Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin Uča” u Nadalju, odobrena su sredstva na konkursu za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Danas su uručeni ugovori ukupne vrednosti 181 milion dinara, predstavnicima vojvođanskih škola, a direktorica Branislava Stanaćev je potpisala ugovor u vrednosti od 12.726.690 dinara, sredstva koja će biti iskorišćena za termoizolaciju fasade i tavana na starom delu nadaljske škole.

“Investicioni konkurs u oblasti obrazovanja u ukupnoj vrednosti od 400 miliona dinara raspisali smo 12. jula i bio je otvoren do 11. avgusta 2023. godine. Međutim, 25. jula smo doneli odluku o dopuni konkursa, kako bi se urgentno sanirali školski objekti koji su pretrpeli štetu usled nedavnih vremenskih nepogoda. Tim povodom, prošle nedelje smo uručili ugovore u vrednosti od 219 miliona dinara“, podsetio je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Žolt Sakalaš.

Prilikom prijave na konkurs, predstavnici ovih ustanova su naglasili da se najveće potrebe odnose na rekonstrukciju krova, sanaciju i termoizolaciju fasada, zamenu prozora i fasadne stolarije, te rekonstrukciju grejanja, sanaciju sanitarnih čvorova, rekonstrukciju kuhinja, zamenu podova i tekuća održavanja.

“Veoma je važno obezbediti odgovarajuću infrastrukturu po evropskim standardima, koja zadovoljava potrebe novog tehnološkog razvoja, a pored toga – kontinuirano finansirati objekte koje koriste vaspitno-obrazovne ustanove. Pokrajinska vlada je samo u 2023. godini uložila ok o 1,7 milijardi dinara u školske zgrade“, naveo je Sakalaš. Ugovori su uručeni predstavnicima šesnaest obrazovno-vaspitnih ustanova, i to za petnaest osnovnih škola i jednu srednju školu s teritorije AP Vojvodine.

Facebook Komentari