Šteta nastala od nevremena u julu može da se prijavi do 7. septembra

23. avgust 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Na osnovu rezultata do kojih je došla Komisija za procenu štete koju je oformio Štab za vanredne situacije Opštine Srbobran, Vlada Srbije donela je odluku o proglašenju elementarne nepogode u opštini Srbobran zbog nastale štetu usled nevremena.

SVI GRAĐANI KOJI SU VEĆ DO SADA, na poziv Opštine Srbobran i Štaba za vanredne situacije, PRIJAVILI ŠTETU, NISU U OBAVEZI DA PONAVLJAJU OVAJ POSTUPAK.

Ovom odlukom stekli su se uslovi za raspisivanje Javnog poziva građanima opštine Srbobran da prijave štetu nastalu na porodičnim stambenim objektima usled elementarne nepogode – jakog olujnog vetra, grada i kiše, prouzrokovane klimatskim promenama, u julu 2023. godine. “Pozivaju se građani opštine Srbobran koji su pretrpeli štetu usled jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023. godine na porodičnim stambenim objektima u svojini građana na teritoriji opštine Srbobran, da istu prijave u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog javnog poziva, odnosno najkasnije do 07. septembra 2023. godine. Prijava se podnosi Opštinskoj upravi Srbobran, lično na pisarnici Opštinske uprave Srbobran, Srbobran, Trg slobode 2, ili preporučenom poštom na adresu Opštinska uprava Srbobran, Srbobran, Trg slobode 2”, navodi se u javnom pozivu. Ovaj poziv odnosi se na građane koji do sada nisu prijavili štetu.

Prijave se podnose na propisanom obrascu koji možete preuzeti OVDE.

Odluku o dopuni Odluke o prograšenju elementarne nepogode možete videti OVDE.

Javni poziv građanima za prijavu štete nastale na porodičnim stambenim objektima u svojini građana usled elementarne nepogode u julu 2023. možete videti OVDE.

Facebook Komentari