U vrtiće upisan rekordan broj dece

09. avgust 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Zasedanje Skupštine opštine Srbobran, održano u utorak po 33. put u ovom sazivu, imalo je kao 5. tačku dnevnog reda utvrđivanje broja dece u vaspitnim grupama Predškolske ustanove “Radost”, iz razloga što je upisan rekordan broj polaznika.

Takođe, novina je i da od devet vrtića koji rade na teritoriji opštine Srbobrana, u sva tri naseljena mesta, čak sedam nudi uslugu celodnevnog boravka. U prethodnom periodu čak pet objekata dobilo je taj status, za to je moralo da s uradi dosta stvari, a od septembra će raditi i jaslena grupa, između ostalog, saopštio je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, odbornicima lokalnog parlamenta.

“Ove godine upisano je 30 mališana više nego prethodne, što nas sve posebno raduje. Uz mere pronatalitetne politike, a podsećam da smo u prethodnoj godini po prvi put za sve đake prvake obezbedili besplatne udžbenike, da smo obezbedili dodatna sredstva, uz podršku Republike Srbije, za parove koji se odluče na vantelesnu oplodnju, natalitet u opštini Srbobran raste i verujem da ćemo zaustaviti odlazak mladih ljudi. Možemo biti primer kako se dobrim merama može doći do dobrih rezultata, a to najbolje dokazuje ovih 30 više upisanih dečaka i devojčica.

Raduje mogućnost da možemo da razmišljamo o otvaranju još jednog vrtića u našoj opštini i potrudićemo se da obezbedimo sredstva za taj projekat. To je strateško opredeljenje lokalne samouprave za naredne godine. U prethodnom periodu uredili smo sve objekte, tako smo došli i do mogućnosti da otvorimo jaslene grupe, a posebno je važno da ćemo u jednom celodnevnom boravku od ove godine imati i rad na mađarskom jeziku”, kazao je Radivoj Debeljački, te se zahvalio direktorki PU “Radost”, Biljani Bajić, na uloženoj energiji i dodatnom angažovanju kako bi vrtići i zaposleni u njima, deci mogli da pruže sve što je neophodno.

Facebook Komentari