Uručeni pokloni za 29 novorođenih beba

31. jul 2023.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Deca rođena u drugom kvartalu ove godine, na teritoriji opštine Srbobran, danas su dobila poklone dobrodošlice u lokalnu zajednicu, stolice za hranjenje od Opštinske uprave, peškiriće i ćebenca od Udruženja “Ruka spasa”, predata su njihovim srećnim majkama.

Ova vrsta prijema je prvi put organizovana u Maloj sali zgrade Opštine, gde je majke sa decom dočekala Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran.

“Znam da sam ovo više puta rekla, ali ću ponoviti i danas jer zaista tako mislim i osećam, ovo je jedan od meni najdražih i sigurno najlepših događaja koje organizujemo tokom godine”, reči su koje je Milica Zarić uputila majkama i njihovim bebama, poželevši im istovremeno dobrodošlicu u sedište opštine.

“Danas nastavljamo sa tradicijom poklanjanja bejbi opreme porodicama sa novorođenim bebama. Novčani deo poklona, 20.000 dinara od Opštine Srbobran, verovatno da je svima već uplaćen na tekuće račune. U periodu pred nama, mi kao lokalna samouprava, nastavićemo da darujemo decu i njihove porodice, kako novčano tako i u robnim poklonima, ali i da pospešujemo programe kojima se podstiče rađanje dece. Povećanje nataliteta je prioritet naše Opštine, na tome se dosta radi i nadam se da ćemo imati mnogo uspeha u ostvarivanju plana”, saopštila je prisutnima zamenica predsednika Opštine, Milica Zarić.

Tokom drugog kvartala je rođeno 29 beba, 17 devojčica i 12 dečaka, saznali smo od Savke Lazić, predsednice Udruženja “Ruka spasa”. Tradicija pripremanja poklona za novorođenčad se ne prekida i nastaviće da se praktikuje u vremenu pred nama, na čemu je “Ruka spasa” zahvalna upravo lokalnoj samoupravi, jer svesrdno podržava ovu akciju.

Roditelji koji danas nisu bili u prilici da dođu na prijem, mogu se javiti u Opštinu i preuzeti poklone za svoju decu.

Facebook Komentari