Dva udruženja zajednički podstiču dečiju kreativnost

29. jul 2023.

Kategorija: Deca, udruženje

Saradnja dva udruženja, “Ruka spasa” iz Srbobrana i “Atelje 05” iz Vrbasa, donela je oragnizaciju jednodnevne likovne radionice za decu od 10 do 15 godina starosti, koja je danas održana u dvorištu Narodne biblioteke Srbobran.

Ovaj prostor, iako uređen, retko se koristi, a kao savršen je za održavanje programa poput ovo, čak su i članovi Udruženja likovnih umetnika “Atelje 05” izrazili želju da jednu od svojih kolonija održe upravo u dvorištu biblioteke.

Ideja za održavanje likovne radionice za decu i saradnje sa umetnicima iz Vrbasa, potekla je od Savke Lazić, predsednice Udruženja “Ruka spasa”. Njeno udruženje je organizovalo ovo dešavanje, dok su članovi “Ateljea 05” asistirali malim Srbobrancima, vodeći ih na putu stvaranja likovnog dela.

“Naši prijatelji iz ‘Ateljea 05’ imaju odličnu saradnju sa Domom kulture u Srbobranu, što je dovelo do toga da saradnju ostvare i sa nama. Današnja radionica, kao uostalom i sve drugo što mi činimo, ima humanitarni karakter, potpuno je besplatno i na korist naše dece. Kao i na drugim našim radionicama, odziv mališana je jako dobar, roditelji imaju poverenje u nas i znaju da će im deca provesti kvalitetno vreme i da će naučiti nešto novo. Naravno, radovi nastali na današnjoj radionici će imati posebnu izložbu, gde će svi zaineteresovani moći da vide šta su deca naslikala”, rekla je Savka Lazić.

Ona se zahvalila Udruženju “Atelje 05” na saradnji, ali i Opštini Srbobran i kompaniji Dunav osiguranje, na podršci koju su uputili kako bu se održala likovna radionica. U ime lokalne samouprave, radionicu su posetili Milena Alargić – predsednica SO Srbobran, i dr Ilija Gazepov – član Opštinskog veća, družili se sa decom i organizatorima, posebno pozdravljajući saradnju koju su ostvarila dva udruženja.

Predsednik Udruženja likovnih umetnika “Atelje 05”, Dragan Simić, se zahvalio Savki Lazić što je uložila trud da dođe do saradnje i održavanja likovne radionice ovog tipa. “Nije nam prvi put da radimo sa decom, imali smo likovne kolonije u vrtićima i školama, i već godinama ih praktikujemo. To su nam najlepše kolonije, jer ta mladost, sveže ideje i iskrenost u crtežu, neiscrpno su inspirativni za nas. Zato i volimo ovo da radimo. Uporedo sa decom i mi slikamo, naši današnji radovi će biti poklon za humanitarne namene. Meni i mojim kolegama se jako dopao ambijent, i nadamo se da ćemo biti u prilici da ovde održimo neku likovnu koloniju za odrasle”, kazao je u dvorištu Narodne biblioteke Dragan Simić.

Facebook Komentari