Instaliranje nove opreme Dom zdravlja Srbobran

Dom zdravlja: Laboratorija dobila novi aparat. Kreću prijave u Školu za trudnice i roditelje.

27. jul 2023.

Kategorija: Zdravlje

Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” obaveštava sve građane Opštine Srbobran do od petka, 28. jula, počinje da radi novi biohemijski aparat za analizu krvi u Laboratoriji ustanove.

“Prethodni aparat, koji je u Domu zdravlja bio u upotrebi od decembra 2022. godine, imao je tehnički nedostatak i bilo je neophodno zameniti ga, što je sada učinjeno. Dom zdravlja upućuje izvinjenje korisnicima usluga zbog nastalog problema i poziva ih da od sada ponovo vrše analize u svojoj zdravstvenoj ustanovi”, poručio je građanima dr Vlastimir Kladar, direktor DZ “Dr Đorđe Bastić”.

Istovremeno, Savet za rodnu ravnopravnost Opštine Srbobran i Dom zdravlja upućuju i poziv trudnicima da se prijave za novu seriju predavanja u Školi za trudnice i roditelje u Srbobranu.

“Sve trudnice i budući roditelji imaju mogućnost da kroz seriju predavanja i praktičnih vežbi nauče i približe sebi nove okolnosti koje ih očekuju sa dolaskom potomstva na svet. Efekti ovog projekta na zdravstvenom nivou doneće unapređenje zdravstvene kulture i prosvećenosti stanovnika opštine Srbobran, trudnica i budućih roditelja, zatim tu je psihofizička priprema trudnica za porođaj i obuka za negu bebe i babinjare, porođaj i nega bebe bez stresa i neprijatnih događaja, kao i stvaranje dobrih temelja za roditeljstvo i srećno odrastanje buduće dece u Srbobranu, Turiji i Nadalju”, navodi se u pozivu.

Facebook Komentari