Petrovdan 2023 Srbobran

Petrovdan 2023: Srbobran proslavio slavu

13. jul 2023.

Kategorija: Crkva, Kultura, Lokalna samouprava, Zabava

Da je 12. jul poseban datum za Srbobran i Srbobrance potvrđeno je i na Petrovdan 2023, duga je lista izvođača koji su tokom poslednjih nekoliko dana svojim nastupima program proslave činili lepšim i svečanijim.

Dom kulture Srbobran i Centar za sport i turizam su priredili nezaboravnih sedam dana, kako za žitelje opštine Srbobran, tako i za sve one posetioce koji su u želji da isprate najzanimljivije sadržaje dolazili, prvo na Ivanjdan u Nadalj, a zatim i na Petrovdan u Srbobran. Zabava za svačiji ukus i sve uzraste, potrudili su se organizatori da pronađu adekvatne muzičke i kulturne sadržaje koji će zadovoljiti najrazličitije želje i zanimanja Srbobranaca.

Promena plana

Ostvarena je saradnja sa zvučnim muzičko-estradnim imenima, kao što su Nikola Rokvić, Ana Bekuta i rok grupa Van Gogh, nastupe su imali mladi bendovi poput: Generation Z, The Bad Week, Njuške i Promena plana, pevala je i Banda Drvena, a u okviru programa “Amateri svome gradu”, čitav niz plesnih grupa, kulturno-umetničkih sastava i pojedinaca imali su svoje vreme na bini koje su iskoristili na najbolji način. Apsolutno je neizostavno pomenuti sportska dešavanja, “Memorijalni turnir u fudbalu “Milenko Genčić, i konjički spektakl XIX Petrovdanska trka.

Petrovdan 2023 Srbobran proslavio slavu
Van Gogh

U saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom Opštinom priređen je nastup Ansambla Renesans, čak dve kvalitetne tribine na teme porodice i istorije, kao i jedna umetnička izložba. Cela manifestacija Petrovdanski dani realizovana je pod pokroviteljstvom Opštine Srboboran, i uključivala je brojne druge zabavne sadržaje, za svakog po nešto.

Hram Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, naravno, mesto je oko kog se vernici prvo okupe na slavu, a tako je bilo i na Petrovdan 2023

Sa početkom u 9.00 časova održana je Sveta liturgija u crkvi, kojoj su prisustvovali i najviši predstavnici Opštine Srbobran, a u 18:00 časova večernje bogosluženje sa činom rezanja slavskog kolača gde je predsednik opštine Radivoj Debeljački, od ovogodišnjeg kuma slave, preuzeo kumstvo za naredne svečare u ime lokalne samouprave.

Petrovdan 2023 Srbobran proslavio slavu

“Velika čast i privilegija, bilo mi je da preuzmem deo slavskog kolača i tim svečanim činom u ime Opštine Srbobran prihvatim kumstvo za naredni Petrovdan. Divan je osećaj jedinstva crkvene parohije i lokalne samouprave, koji jača svakim danom u nadi da će ta vera i snaga pomoći da naš Svetobogojavljenski hram u Srbobranu obnovimo, nakon mnogo godina koje su iza nas”, reči su Radivoja Debeljačkog, kojima je opisao ovaj važan trenutak.

Petrovdan 2023 Srbobran proslavio slavu

Mnogo je utisaka koji su obeležili Petrovdan 2023, pokušali smo da ih objektivom zabeležimo što više, kako bi svi koji žele, u njima mogli iznova da uživaju. Potrebno je samo posetiti facebook stranicu Srbobran Danas.rs.

Facebook Komentari