Ivanjdan 2023: Koncert u Nadalju je za pamćenje

08. jul 2023.

Kategorija: Crkva, Kultura, Lokalna samouprava, Zabava

Lepši i svečaniji od svih drugih dana u godini, Ivanjdan 2023. u Nadalju je bio posebno zanimljiv posetiocima iz drugih mesta, došli su u velikom broju kako bi uživali u koncertu za pamćenje.

Centralni događaj zabavnog programa, koji je 7. jula pripremljen za publiku, bio je koncert pevača Nikole Rokvića. Razumljivo, nastup koji je počeo oko 22 časa, privukao je najviše ljudi. Pred sam koncert, okupljenima se obratio Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, zaželevši svojim dragim Nadaljčanima srećnu slavu, Ivanjdan.

“Srećan vam dan našeg Nadalja. Svim onima koji su došli sa strane, želim dobrodošlicu. Ovo je mesto širokog srca, otvoreno za sve ljude. Nadam se da ćete svi uživati večeras, da ćete imati lep provod u našem Nadalju. Uživajte u koncertu i još jednom srećan vam Ivanjdan”, poručio je sa bine Debeljački.

Pre Rokvićevog koncerta, tokom dana, su se nizala dešavanja koja, svako za sebe, obeležava ovaj sveti dan u Nadalju. Prepodnevnom liturgijom u crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, započet je dan, a zatim su se oko hrama i duž centralnih ulica, Svetog Save i Dr Lazara Rakića, polako otvarale tezge sa slatkišima i igračkama. Deca su imala i prve vožnje na vrteškama i drugim atrakcijama koje su namenjene da im izmame osmehe i učine ovaj dan radosnim.

Večernje bogosluženje sa rezanjem slavskog kolača, održano je u crkvi u 17 časova, a zatim je u Svetosavskom domu upriličena svečana večera. Program na bini bio je najavljen za 18 sati, ali je snažan pljusak pomerio sve za pola sata u napred. Kiša nije uticala da se posetioci raziđu, čim je prestala da pada, nastupi plesača, muzičara i pevača su mogli da počnu.

Program pod nazivom “Amateri svome gradu”, objedinio je nastupe brojnih kulturnih i umetničkih izvođača: KUD “Stevan Vladislav Kaćanski Bard” Srbobran, KUD “Ivanjsko cveće” Nadalj, Udruženje “Vesele zvezdice” Nadalj, “Klub za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine” Srbobran, Radivoje Ristić na gajdama, fruli i dvojnicama, Uglješa Surdučki je govorio poeziju, dok je program vodila Tijana Melezović. Manifestaciju su zajednički organizovali Dom kulture Srbobran i Centar za sport i turizam opštine Srbobran, a generalni pokrovitelj je Opština Srbobran.

Više foto utiskaka iz Nadalja možete pronaći na facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari