Deca sa Kosova na odmoru u Sutomoru

04. jul 2023.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Nakon boravka srbobranskih osnovaca u Sutomoru, Odmaralište “Plava obala” ponovo je dočekalo novu grupu posebno dragih gostiju – učenike i prosvetne radnike. Ovoga puta u letovanju na crnogorskom primorju uživaće 40 osnovaca i 11 nastavnika iz škola iz Orahovca i Velike Hoče, sa Kosova i Metohije.

Dočekali su ih i poželeli im dobrodošlicu Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, Miroslav Reljić, direktor Odmarališta “Plava obala”, i svi zaposleni u objektu.

“Nijednog dana i časa ne smemo zaboraviti naše sunarodnike na Kosovu i Metohiji, posebno ne u ovim trenucima kada su im ugrožena osnovna ljudska prava na normalan život. Upravo zato smo obezbedili slobodan termin za njih, da se izmeste iz zabrinjavajuće svakodnevnice, odmore se i barem na tren prestanu misliti na probleme. Opština Srbobran uvek će pomagati naš narod na Kosovu i Metohiji, na ovaj i svaki drugi način, jer tako pomažemo sebi i čuvamo jedinstvo i snagu. Nadam se da će mladi iz Orahovca i Velike Hoče, kao i njihovi nastavnici, uživati u boravku u Sutomoru, dobro se odmoriti i odavde poneti najlepše uspomene, a moja je želja da nekom drugom prilikom budu naši gosti i u Srbobranu”, rekao je Debeljački prilikom dočeka nove grupe gostiju u “Plavoj obali”.

Facebook Komentari