Crveni krst srbobran kamp za decu

Deca iz Srbobrana u odmaralištu Crvenog krsta

01. jul 2023.

Kategorija: Deca, Društvo

Odmaralište Crvenog krsta u Bačkoj Palanci – Bagremara, posetila su deca iz Srbobrana i tamo boravila tokom 5 radnih dana, gde su se družila sa vršnjacima iz drugih mesta Vojvodine.

Osnovne škole sa teritorije opštine Srbobran izabrala su svoje predstavnike, četvoro dece, koja su pored neizostavne zabave i igre pohađala edukativne radionice i predavanja Crvenog krsta. Upoznali su se sa osnovama Prve pomoći, učili o humanitarnom pravu, dobrovoljnom davalaštvu krvi i svim drugim humanim i dobročinećim društvenim delovanjima koja odlikuju Crveni krst kao organizaciju.

Skretar Crvenog krsta Srbobran, Goran Radovanović, kaže da su ovakvi kampovi vrlo korisni, ne samo za decu koja odu na njih, već u budućnosti i za celu zajednicu.

“Crveni krst posvećeno radi na edukaciji svih slojeva stanovništva, naravno deca su uvek u našem fokusu, jer se bolja budućnost gradi oko njih. Odlasci dece u kampove za njih je posebno iskustvo, za pamćenje, što i jeste bitno, jer će svoje impresije preneti vršnjacima.

Takva pozitivna iskustva, zajedno sa znanjem koje su dobili, mogu u vremenu pred nama pozitivno da utiču na širu populaciju naših građana, da postanu volonteri, dobrovoljni davaoci krvi, nosioci sertifikata Prve pomoći, ili da se samostalno bave humanitarnim radom. Pravilno usmeravanje dece tokom razvoja stvara odrasle ljude sa ispravnim moralnim kompasom, postaju empatične osobe koje imaju potrebu da pomognu”, rekao je Radovanović.

Crveni krst Srbobran će i ovog leta biti aktivni učesnik “Eko kampa” koji u Šumici organizuje Udruženje za pomoć MNRO “Biser” iz Srbobrana. Mladi volonteri CK svakodnevno će biti na kampu i pomagati oko realizacije dnevnih aktivnosti kampera. Takođe, u danu koji je rezervisan za pokazne vežbe, održaće svoju iz Prve pomoći, uz one koje će imati vatrogasci i policija.

Facebook Komentari