Debeljački primio đake generacije

29. jun 2023.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

Na kraju svake školske godine predsednik Opštine Srbobran upriliči prijem za đake generacije iz ustanova za osnovno i srednje obrazovanje na lokalu. S tom praksom nastavljeno je i danas, u Maloj sali zgrade Opštinske uprave, Radivoj Debeljački je dočekao najistaknutije maturante, čestitao im, uručio poklone i poželeo da u budućnosti dupliciraju uspeh, čime god se bavili.

“Prijemi koje organizujemo za đake generacije, u našoj zajedničkoj kući, već se mogu kategorizovati kao tradicionalni. Zaista sam presrećan kad imam priliku da ugostim najbolje pojedince iz naše sredine, bez obzira na sferu njihovog interesovanja i delovanja. Danas su to najbolji učenici. Imamo priliku da razgovaramo, da podelimo sa njima neka iskustva, a oni nama da ispričaju svoje utiske iz školskih dana. Od srca im želim da nastave svoje obrazovanje na način, kako su to činili do sad, uspešno i uz osmeh na licu.

Siguran sam da će ovi mladi ljudi imati još mnogo uspeha u godinama koje dolaze. Ovo je za njih tek početak, i baš zato je važno, da im pokažemo da se vredan rad ceni i da se zalaganje nagrađuje. Kao lokal patriota, moram izraziti nadu, da će ova deca, kad prikupe potrebna znanja i steknu visoka zvanja, poželeti da se vrate u našu opštinu kako bi doprineli razvoju lokalne zajednice”, rekao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

On i Kristijan Kočiš, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu i kulturu, uručili su svojim gostima vredne poklone, tablet računare. Nakon uručenja, Debeljački je izarzio nadu da će pokloni doprineti daljem obrazovanju i usavršavanju. Takođe je i napomenuo, da je Opština spremna da učini i mnogo više, kao što već čini za mlade svih uzrasta, od predškolaca, preko osnovaca, srednjoškolaca i studenata, jer je ulaganje u njih, ulaganje u budućnost.

Đake generacije za školsku 2022/23. godinu, čine isključivo devojke:

  • Gimnazija i stručna škola “Svetozar Miletić” Srbobran – Elena Matarugin
  • Osnovna škola “Petar Drapšin” Turija – Ana Popin
  • Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran – Suge Zsofia i Ivona Grubić
  • Osnovna škola “Vuk Karadžić” Srbobran – Una Stojaković.

Osnovna škola “Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja je donela odluku da ove godine neće imenovati đaka generacije.

Facebook Komentari