13. regata “Vode Vojvodine” dočekana u Srbobranu

28. jun 2023.

Kategorija: Turizam, Zabava

Regata “Vode Vojvodine” je tokom sedmog dana plovidbe, u utorak 27. juna, stigla i do obale Velikog bačkog kanala u Srbobranu.

Od 21. do 30. juna, koliko je predviđeno da manifestacija traje, regataši će preći 250 kilometara vodotokovima, kojima će povezati Srem, Banat i Bačku. Plovidba je krenula iz Novog Sada i u njemu se završava, a 29. juna, na kupališti Štrand, biće proslavljen Međunarodni dan Dunava. Ove godine regata se održava po 13. put, u organizaciji JVP “Vode Vojvodine”, pod sloganom “Kanali plodni za ravnicu plodnu”. Prijavljeno je 90 plovila sa više od 250 učesnika, uz veliki broj dece, a sem domaćih nautičara prisutni su i strani, iz: Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Sve njih Srbobran je dočekao raširenih ruku. Lokalna samouprava se pobrinula da obala bude uređena, da učesnici regate budu adekvatno dočekani i da im boravak u Srbobranu bude ugodan na svaki način. Dom kulture je pripremio i odgovarajući program za večernje sate, prvo su deca uživala uz animatore, muziku i igru, a zatim je na binu izašao bend “Banda Drvena”, lokalni sastav, a na daleko poznat. Njihov koncert je počeo nešto posle 20 časova, i trajao bi do dugo u noć da kiša nije prekinula već odličnu atmosferu.

Učesnicima regate vreme nije mnogo pokvarilo užitak boravka u Srbobranu, ionako su već svi navikli na promenljive meteo uslove ove godine, tako da nema ispaštanja kad su uživanje i druženje u pitanju.

“Nama je u Srbobranu uvek drago kad ima nekih novih dešavanja, uvek smo radi da izađemo u susret idejama koje su programski drugačije i izlaze iz uobičajenih tokova. Regata ‘Vode Vojvodine’ je uplovila kod nas i to je jedna izuzetna prilika, za naše ljude je zanimljivo da na kanalu vide toliki broj čamaca i brodova. Takođe, uvek je lepo izaći na vodu, pogotovo sa decom, a posebno što je naša obala pristupačna i lepo uređena. Veliko nam je zadovoljstvo što je regata ponovo u Srbobranu i što imamo priliku da te ljude ugostimo sa prikladnim zabavnim programom”, rekao nam je kraj obale Velikog bačkog kanala Dejan Korceba, direktor Doma kulture Srbobran.

Pred početak večernjeg koncerta, on se obratio i okupljenima, posebno učesnicima regate, poželeo im prijatan boravak dok su u Srbobranu, ali i mirnu vodu kad iz njega pođu.

Mirjana Živković iz JVP “Vode Vojvodine”, uručila je direktoru Korcebi poklon, uz koji je, na simboličan način, i on postao učesnik regate.

Facebook Komentari