Veterani osvojili turnir u Hrvatskoj

25. jun 2023.

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Sportski tereni “Ozren” u Borovu Selu, Republika Hrvatska, bili su mesto održavanja 13. po redu Sportskih susreta u narodnim sportovima, gde su zapaženo učešće imali “Veterani Srbobran” – poklonici fudbalske igre, druženja i dobrog raspoloženja.

Njih jedanaest je, u nedelju 18. juna, učestvovalo u različitim takmičenjima koja se organizuju u okviru ove sportske manifestacije, uz još dve stotine drugih učesnika. Organizator susreta je “Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine“, a kako “Veterani Srbobran” gaje blisko prijateljstvo, deceniju dugo, sa fudbalskim veteranima iz Borova Sela, za učešće na ovom sportskom skupu imali su dobru preporuku.

Naši su veterani bili najbolji u sportu koji najviše vole, osvojili su šampionski pehar na fudbalskom turniru, ali i par nagrada u drugim sportovima, otkrio nam je Mile Kupreščanin, srbobranski fudbalski veteran. “Ovo je drugi put da učestvujemo na Sportskim igrama u Borovu, naši prijatelji iz FK ‘Sloga’ su nas povezali sa organizatorima i hvala im na tome. Zaista smo uživali, nismo samo osvojili prvo mesto u malom fudbalu, Marko Marić je bio treći u navlačenju štapa, ekipno u navlačenju konopca smo bili takođe treći, a ja sam osvojio drugo mesto u disciplini bacanje kamena s ramena. Utisci su nam isključivo pozitivni, prelepo celodnevno druženje, okruženi pravim ljudima, dobrom hranom i samo najbolje raspoloženje. Zaista su nas domaćini ugostili na najlepši način, zahvalni smo im na gostoprimstvu i nadamo se da ćemo do godine ponovo učestvovati”, rekao je Mile Kupreščanin, uz obećanje da će Srbobranci umeti, po ko zna koji put, da uzvrate gostoprimstvo, verovatno već u septembru na turniru veterana u Srbobranu.

Pored šampionske ekipe iz Srbobrana, u fudbalu su se nadmetali timovi iz Bosanskog Broda, Čečave kod Doboja, kao i domaći tim iz Borova Sela. Od svih disciplina u kojima su učestvovali veterani Fudbalskog kluba “Srbobran”, samo u skoku u dalj nisu osvojili medalju, a postojala su takmičenja i u baloti, nošenju jaja u kašiki, kao i skakanje u vreći za najmlađe učesnike.

Fudbalski sastav “Veterani Srbobran” na ovoj manifestaciji činili su: Marko Marić, Željko Šijačić, Bojan Sekulić, Petar Matić, Miloš Avdalović, Marko Đurković, Aleksandar Šijačić, Dejan Kresoja i Mile Kupreščanin.

Facebook Komentari