Šestorica Srbobranaca na trci u Kuli

23. jun 2023.

Kategorija: Sport

Grad Kula je domaćin „Trke prijateljstva“, velike atletske manifestacije koja je 17. juna 2023. godine održana po 14. put, naravno, uz učešće dugoprugaša iz Srbobrana.

Od 17.00 časova su startovale dečije trke, u kojima su učestvovali osnovci od prvog do osmog razreda, dok je od 18.00 časova startovala seniorska konkurencija trkača, na stazama dugim 5 i 10 kilometara. Start je bio na trgu kod Pošte u Kuli, na uglu Kramerove i Lenjinove ulice.

Iz Srbobrana je u Kulu stiglo šestorica naših sugrađana, koji su trčali na stazi od 10 kilometara, a oni su: Dušan Srdanov, Dejan Ratkovica, Aleksandar Tatić, Stefan Mudrinski, Slobodan Miković, i Slobodan Krivokapić.

Prva “Trka prijateljstva” je održana davne 2009. godine, kada su tadašnji organizatori odlučili da pruže svu ljubav, energiju i znanje kako bi organizovali manifestaciju koja promoviše sport, prijateljstvo, porodične vrednosti, druženje i rekreaciju. Tako su i ovaj put pozvani svi ljubitelji sporta i zdravog načina života uopšte da dođu i uveličaju ovu manifestaciju koja je učvrstila mesto opštine Kula na atletskoj mapi Srbije i regiona.

Facebook Komentari