Vukovci stigli u Sutomore

21. jun 2023.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Srbobransko odmaralište “Plava obala” u Sutomoru, dočekalo je u sredu, prvog dana leta, jednu od svojih najdražih grupa gostiju – najbolje učenike iz opštine Srbobran, nosioce diplome “Vuk Karadžić”. Tako je nastavljena tradicija nagrađivanja najboljih i afirmacija učenja, vrednoće i posvećenosti.

Vukovce, njih ukupno 24, dočekali su Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Miroslav Reljić, direktor Odmarališta.

“Na zaslužen odmor posle školske godine u kojoj su ostvarili najbolje rezultate, prvog dana leta stigli su naši Vukovci, mladi ljudi koji kroz učenje i sticanje novih znanja i veština svakodnevno dokazuju koliko vrede. Opština Srbobran to prepoznaje kao pravu vrednost i sa zadovoljstvom ih nagrađuje besplatnim boravkom u Sutomoru. Zajedno sa njima stiglo je 29 njihovih drugara, takođe dobrih i pametnih mladih osoba, tako da je jutros u naše odmaralište stiglo pedeset i troje osnovaca i srednjoškolaca iz naše opštine, o kojima brine osoblje odmarališta i grupovođe koje je angažovala lokalna samouprava. Ova lepa tradicija jedna je od brojnih vrsta podrške koje obezbeđujemo za učenike osnovnih i srednje škole, a plan nam je širiti ih i dopreti do što većeg broja đaka”, rekao je ovim povodom Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, uz reči dobrodošlice za sve goste “Plave obale”.

Prema njegovim rečima, Odmaralište u Sutomoru ove godine imalo je u jednom trenutku i obrazovni karakter. Naime, u prethodnoj smeni nekoliko dana u odmaralištu boravilo je i 11 učenika, zajedno sa svojom profesorkom, koji su izveli obaveznu stručnu praksu na ovom mestu.

Facebook Komentari