Srbobranci ekipno drugi na prvenstvu Vojvodine u sportskom ribolovu

19. jun 2023.

Kategorija: Sport, udruženje

Pokrajinsko takmičenje u sportskom ribolovu, u organizaciji Sportskog saveza invalida Vojvodine, održano je u nedelju na obali Velikog bačkog kanala u Srbobranu, uz učešće 48 takmičara iz svih krajeva severne pokrajine.

Domaćin takmičenja, Društvo za sport i rekreaciju invalida Srbobran, sa zadovoljstvom je ugostilo ribolovce na, po mnogima, najlepšem pecaroškom mestu. “Nama Srbobrancima je bog dao ovu idealnu pistu, zbog čega Savez od 2012. godine gotovo sva Pokrajinska prvenstva organizuje kod nas, samo je dva puta bilo negde drugde. Kuriozitet je da smo u poslednjih pet godina i domaćini Državnog prvenstva, u okviru Sportskog saveza invalida Srbije, a 17. septembra bićemo i po šesti put. Nama je uvek zadovoljstvo da ugostimo te drage ljude, i da svi odu zadovoljni iz Srbobrana. Ulovi su kod nas dobri, kanal nam je bogat raznovrsnom ribom i to svima čini zadovoljstvo, kad se već izađe na vodu da se nešto i upeca”, kaže nam Predrag Nićin, predsednik Društva za sport i rekreaciju invalida Srbobran.

Kako je organizator takmičenja Sportski savez invalida Vojvodine, na pisti je bio i njegov predsednik Milorad Kilibarda, koji je istakao da mu je uvek zadovoljstvo doći u Srbobran.

“Sportski savez invalida Vojvodine organizuje sportska takmičenja u svim sportskim disciplinama gde je jedna od disciplina i sportski ribolov, naravno za osobe sa invaliditetom. Domaćin je danas Društvo za sport i rekreaciju invalida Srbobran, i ovde svakako nismo prvi put. Dolazimo godinama u Srbobran, ovde je najbolji teren, najlakši pristup vodi i zato najviše volimo ovde da organizujemo naša takmičenja. Imamo danas 12 opštinskih organizacija kao učesnika ovog prvenstve, gde je svaka ekipa sastavljena od 3 muška i 1 ženskog takmičara, znači ukupno 48 pecaroša”, rekao nam je Milorad Kilibarda, predsednik Sportskog saveza invalida Vojvodine.

Otvaranju takmičenja prisustvovao je i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport, koji je kao predstavnik Opštine Srbobran na svaki način podržao lokalno udruženje invalida. “Na prvom mestu moram istaći da imamo zaista dobar odnos sa Društvom za sport i rekreaciju invalida Srbobran, i predsednikom Nićinim. Opština je uvek bila spremna da izađe u susret i pomogne održavanje sportskih takmičenja, i tako će biti i u buduće, mi smo sportska opština.

Imali smo sreće da se takmičenje održi po lepom danu, došao sam da pozdravim sve takmičare i da im poželim sreću. Drago mi je čuti da su svi zadovoljni uslovima u našem Srbobranu, ne samo brojni takmičari, već i čelni ljudi pokrajinske organizacije. Svi ističu da je ovo najlepše mesto za pecanje”, rekao je Jovica Andrić.

Iako Srbobranci imaju odličnu ekipu, nisu uspeli da se domognu prvog mesta ekipno, izmaklo im je za malo. Branislav Brankov i Mirjana Karać su osvojili u svojim sektorima prva mesta, dok je Predrag Nićin osvojio treće, što je u ukupnom plasmanu DSRI Srbobran donelo drugu poziciju ekipno. Prvo mesto pripalo je SSRI Zrenjanin, treće je bilo DSRI Bačka Palanka, a dalje su se nizala udruženja iz: Kule, Vrbasa, Stare Pazove, Novog Sada, Kikinde, Bele Crkve, Subotice, Inđije i Pančeva. Uručenje nagrada je nakon pecanja upriličeno je u lokalnom restoranu, gde je nastavljeno i druženje.

Facebook Komentari