“Svetozar Miletić” ispratio maturante

17. jun 2023.

Kategorija: Škola

Uzbuđenje kod maturanta je očekivana emocija, nije mala stvar završiti školovanje namenjeno deci, i u jednom trenutku preći tu zamišljenu granicu nakon koje se osoba počne smatrati odraslom. Maturanti Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić” u Srbobranu, danas su zakoračili u taj svet, na svečanosti u njihovu čast uručene su im diplome, priznanja i pokloni za izvanredne uspehe i postignuća.

Ništa manje uzbuđeni nisu bili ni profesori. Direktorica škole, Jasmina Šeguljev, samo se na kratko obratila skupu u svečanoj sali, kako bi ih pozdravila, a zatim je reč prepustila svom kolegi, jer je on imao želju mnogo šta lepo da kaže o ovoj generaciji, ali i samoj obrazovnoj ustanovi.

“Velika mi je čast što i ove godine stojim ovde i govorim pred našim dragim maturantima i njihovim porodicama. Bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa ovom decom. Nikad nije lako kad dođe ovaj momenat da se rastanemo i ispratimo ih u život. Pripremila sam govor, ali ću ipak reč prepustiti svom kolegi Zoranu Mijiću, da on kaže sve ono što i ja mislim i osećam”, rekla je pred dodelu diploma maturantima, Jasmina Šeguljev, direktorica Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić”, koja je za ovaj gest dobila gromoglasan aplauz.

“Poslednje dve godine nisam mogao biti prisutan na dodeli diploma našim maturantima. Danas sam tu i posebno sam srećan zbog toga. Na kraju školske godine sam se zahvalio svim svojim đacima na tome što su bili jako dobri, a to se odnosi i na ovu generaciju. Mislim da su za poslednje četiri godine pokazali ko su i koliko mnogo mogu, svako od njih, a siguran sam da će u bliskoj budućnosti pokazati i do kojih to granica su sposobni da odu.

Meni je srce danas puno, možda sam suviše subjektivan, ali ja mnogo volim i ovu školu. Bio sam njen učenik, bio sam na mestu naših današnjih maturanata. Verujem da će i oni poneti sa sobom tu empatiju, a želim im, da se bar neki od njih, jednog dana vrate ovde kao profesori. Čak iako ne budu bili profesori, a nastave da grade život ovde, siguran sam da će svoju decu uputiti u ovu školu, jer ne postoji sigurnije mesto, i mesto u kom profesori više pažnje i ljubavi posvećuju radu sa decom”, iskreno i bez zadrške govorio je profesor Mijić, izrazivši na posletku sreću što je predavao ovoj generaciji.

Odmah nakon obraćanja prešlo se na dodelu diploma maturantima. Direktorica Šeguljev je svakom ponaosob čestitala uspešan završetak srednjoškolskog obrazovanja, poželevši im sve najbolje u životu koji sebi odaberu. Svečana ceremonija maturske večeri završena je proglašenjem đaka generacije, to najviše priznanje je pripalo Eleni Matarugin.

Facebook Komentari