Pet miliona za sport u Turiji i Nadalju

14. jun 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu odobrili su sredstva u vrednosti 225 miliona dinara, za finansiranje 57 projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata, gde su se našla i dva projekta iz opštine Srbobran, koji će biti realizovani u Turiji i Nadalju.

FOTO: preuzeto sa sajta Pokrajinske vlade

Ugovore su u Novom Sadu uručili, predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta. U ime Opštine Srbobran, ugovore ukupne vrednosti od skoro 5 miliona dinara je primio i potpisao, predsednik Radivoj Debeljački.

Većina dobijenih sredstava namenjena je projektu koji će se realizovati u Turiji, 4.653.600 dinara ići će na rekonstrukciju terena za rukomet, dok će u Nadalju biti utrošeno 295.833 dinara za opremanje sportske sale nedostajućim rekvizitima.

“Još jednom su Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omaldinu doneli odluku da podrže projekte iz naše opštine, kojim se sada u oblasti sporta unapređuje inftastruktura i oprmljenost i tako na još viši nivo podižu uslovi za bavljenje sportom, što nas čini posebno zadovoljnim. Na popularnom terenu u Turiji zamenićemo kompletnu podlogu. Postavićemo modernu, gumiranu podlogu, istu onakvu kakva je postavljena na terenu u Nadalju, što će sportistima omogućiti da uživaju u igri. Ovo je osmi sportski objekat koji smo rekonstruisali ili koji će biti rekonstruisan u narednih par meseci, i zaista sam zadovoljan kave uslove imaju naši mladi za bavljenje sportom i rekreacijom. Jednako važno je i to što ćemo školsku salu u Nadalju opremiti novim loptama, balans gredama, ormarima za rekvizite, pvc poligonom, trambolinom, merdevinama i drugim rekvizitima. Hvala Pokrajinskoj vladi i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu za podršku na svakom mestu i u svakom projektu, svake godine nas obraduju sa po nekoliko ugovora i njihova realizacija iz dana u dan popravlja stanje u oblasti sporta”, rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Prema rečima Ugora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade, od 2016. godine do danas putem ovog javnog konkursa, u sportsku infrastrukturu uloženo je ukupno 952 miliona dinara za realizaciju 479 projekata.

“Time smo rekonstruisali i opremili brojne objekte širom Vojvodine, i u manje razvijenim sredinama stvorili uslove za razvoj i unapređenje školske sportske infrastrukture i javnih sportskih terena i centara namenjenih profesionalnim sportistima”, izjavio je predsednik Mirović.

Facebook Komentari