Davaoci krvi zaslužuju apsolutno poštovanje

14. jun 2023.

Kategorija: Društvo, Lokalna samouprava

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, 14. jun, danas je svečano obeležen u sedištu Opštinske uprave u Srbobranu. Na prijemu koji su organizovali Opština Srbobran i lokalna kancelarija Crvenog krsta, uručena su priznanja i pokloni za redovne davaoce sa zavidnim brojem akcija iza sebe.

Prijemu je prisustvovalo petnaestak dobrovoljnih davalaca krvi sa teritorije opštine Srbobran, a dočekali su ih: Radivoj Debeljački predsednik Opštine Srbobran, njegova zamenica Milica Zarić, kao i sekretar Crvenog krsta u Srbobranu Goran Radovanović.

“U ime svojih saradnika i saradnica želim da vas pozdravim, da se zahvalim što ste izdvojili vreme da budete danas sa nama. Razmišljali smo na koji način da obeležimo humanost koju svakim danom pokazujete, posebno kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi. Vaša humanost je od velikog značaja i za nas i za Republiku Srbiju. Jako je lepo kada možete da učinite jedno humano delo, a posebno kada tim delom spasite nečiji život. Osećam potrebu da vam se zahvalim u ime svih ljudi kojima ste pomogli, kao i u ime nas iz lokalne samouprave.

Ovim prijemom danas na kojem vam dodeljujemo zahvalnice i nagrade zapravo vam se zahvaljujemo i iskazujemo duboko poštovanje, a to je samo mali znak pažnje za vaše veliko delo. Nadam se da ćete u budućnosti imati prilike da još puno puta pomognete drugima, kao i da će se vašim primerom voditi još mnogo ljudi. Očekujem da se danas lepo osećate u našoj zajedničkoj kući”, srdačno se obratio gostima Radivoj Debeljački.

Čestitkama se pridružio Goran Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbobran, sa rečima, da svi oni, svojim humanim činom, pokazuju da smo svi bolji ljudi. “Svaka kap krvi život znači”, naglasio je Radovanović.

Zatim se pristupilo uručenju poklona i zahvalnica, gde su sve troje domaćina svečanosti, svakom gostu ponaosob čestali na broju donatorstava, a neki od njih, sa 130 davanja krvi, zaslužuju i dubok naklon.

Facebook Komentari