Riblji paprikaš Ekološkog udruženja ŠLAJZ okupio 36 takmičarskih ekipa

12. jun 2023.

Kategorija: udruženje, Zabava

Majstorstvo kuvanja ribljeg paprikaša brojnih ljubitelja ovog gastonomskog specijaliteta, provereno je na manifestaciji koju je organizovalo Ekološko udruženje “Šlajz” iz Srbobrana, u subotu 10. juna 2023.

Na prvom mestu, ljudi okupljeni oko “Šlajza” žele da prirodu približe građanima, da se svi naviknu na činjenicu da se o životnoj sredini mora voditi računa, a na posletku i da se u takvom čistom i zelenilom opasanom ambijentu priređuju druženja, što je lepo i objašnjeno u pozdravnom govoru Ekološkog udruženja “Šlajz”.

Članovi Ekološkog udruženja ŠLAJZ Srbobran

“Na samom početku takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša, želimo da vas srdačno pozdravimo i svima se zahvalimo na učešću u ovogodišnjoj manifestaciji. Plan nam je da slični događaji budu povod i naših narednih okupljanja. Ekološko udruženje ‘Šlajz’ iz Srbobrana je osnovano marta 2022. godine, sa ciljem buđenja i očuvanja ekološke svesti građana. Sa tim u vezi je i ovaj današnji kotlić u bliskom nam, prirodnom okruženju, koje nameravamo da unapredimo i tako ga učinimo lepšim i bližim našim sugrađanima”, rečeno je okupljenima na Vašarištu. Takođe, zahvalnost je upućena lokalnoj samoupravi, Centru za sport i turizam, brojnim preduzećima, ali i pojedincima, koji su pomogli da se takmičenje održi, i koji podržavaju ekološki pravac koji je zauzelo Udruženje “Šlajz”.

Kulinarsko takmičenje, koje preti da preraste u značajnu lokalnu manifestaciju, na igralištu u Šumici, po drugi put je okupilo veliki broj ekipa, čak 36, mahom iz Srbobrana, Turije i Nadalja, ali i iz: Bačke Palanke, Gložana, Ratkova, Kumana, Novih Banovaca, Doroslova, Crvenke, Vrbasa, Kule, Šajkaša i Bašaida.

1. mesto

Pehar za najbolji riblji paprikaš u Srbobranu, za 2023. godinu, žiri je uručio ekipi “Doktori” iz Ratkova. Drugo mesto, pripalo je ekipi “50 plus” iz Gložana, dok je treće mesto zauzela “Porodica Marjanovi” iz Srbobrana. Pored pehara i diploma, “Šlajz” je za tri prvoplasirane ekipe pripremio i novčane nagrade. Organizatori su nagradili i neke ekipe van konkurencije: dodelili su priznanje najmlađoj ekipi na takmičenju “Lazin sin” iz Srbobrana, jer na mlađima sve ostaje; dok je ekipa iz Novih Banovaca dobila priznanje za takmičare koji su došli iz najudaljenijeg mesta.

2. mesto

Iako je sam početak subotnjeg takmičenja obeležila snažna kiša, to nije uticalo na organizatore i takmičare. Uz malo sreće sa vremenom, do kraja dana je sve bez problema privedeno kraju, a pohvale za organizaciju manifestacije došle su od većine onih koji su bili u prilici da tog dana bar prođu pored nekog od kotlića.

3. mesto

Domaćini su potvrdili da će i naredne godine na istom mestu, verovatno u isto vreme, biti ponovo organizovano druženje uz kuvanje ribljeg paprikaša.

Facebook Komentari