Ekipa SOCCER je osvajač srbobranskog turnira u nožnom tenisu za 2023.

12. jun 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Kao pre par godina u basketu, sinoć je turnir u nožnom tenisu svoju završnicu, umesto na Trgu republike, imao u sportskoj dvorani CST Srbobran. Polufinalni mečevi, kao i oni za treće mesto i finale, igrani su u zatvorenom zbog kiše koja je remetila održavanje turnira u celosti.

Publika je ipak došla da podrži momke u nameri da osvoje medalje i pehare, nije bila brojna, ali ipak glasna. U prvom polufinalnom susretu slavili su “Kumovi” nad “Pokemonima”, u drugom je “Soccer” bio bolji od ekipe “Alutec”, te su u borbi za treće mesto “Pokemoni”, najmlađi tim završnice turnira, nadigrali “Alutec” i tako zaslužili pehar i bronzane medalje.

U velikom finalu, u dva seta, do pobede i pehara namenjenog šampionu, došli su Trivić i Adamović, dvojac koji je činio ekipu “Soccer”, dok su “Kumovi” zadovoljno prihvatili naslov vicešampiona, čestitajući protivnicima koji su prosto bili bolji ove godine.

Prvo mesto Soccer

Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam, i Jovica Andrić, član Opštinskog veća u resoru sporta i omladine, zahvalili su se svim učesnicima turnira, prvo jer su se uopšte prijavili i tako manifestaciju učinili većom, čime je prikupljeno više novca za humanitarni cilj ovog takmičenja, a zatim i jer amaterski sport u opštini Srbobran čine zanimljivim i živim.

Drugo mesto Kumovi
Treće mesto Pokemoni

“Rekao bih da je ovo bio jedan od najmasovnijih turnira u nožnom tenisu, čak 34 ekipe, samo je prvi ovakav turnir imao veći broj učesnika, oko 40. Još jedna stvar je obeležila ovogodišnji turnir, a to je njegovo ukupno trajanje, kiša nam naprosto nije dozvoljavala da se takmičenje održi onako kako smo planirali, što je naravno uticalo i na brojnost publike. Nadam se da će ovolike padavine doneti veći rod poljoprivrednicima, ali bih u buduće voleo da se dogovorimo nekako sa vremenom. Ipak je smisao ovih turnira da se održavaju na otvorenom, kako bi što više ljudi moglo da uživa u programu koji je pripremljen. Treba sad da startuje i turnir u basketu, ne možemo znati kakvo će vreme biti jer je i bukvalno nepredvidivo, a mi ne želimo da pribegavamo ovom rešenju da se turniri sele u Halu, jer tako se gubi smisao letnjih manifestacija. Nadam se da će tokom dva preostala turnira da nas posluži vreme”, rekao nam je Slobodan Subić, na posletku čestitajući osvajačima ovogodišnjeg turnira, ekipi “Soccer”.

Ekipa na kojoj počiva turnir u nožnom tenisu 2023.

Facebook Komentari