Za uređenje atarskih puteva 14 miliona dinara

09. jun 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava, Poljoprivreda

Ugovore vredne 400 miliona dinara, bespovratnih sredstava za uređenje atarskih puteva i otresišta, uručio je danas u Novom Sadu, predstavnicima 26 opština, potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić. Ugovor vredan 14 miliona dinara, pripao je opštini Srbobran, a potpisao ga je njen predsednik Radivoj Debeljački.

FOTO: vojvodina.gov.rs

Dobijena sredstva pokrivaju 70 odsto vrednosti projekta, dok će preostali deo novca obezbediti lokalna samouprava kroz budžet, objasnio je Debeljački. “Ovaj izuzetno važan projekat će omogućiti bolju putnu infrastrukturu za poljoprivredne proizvođače, a kada znamo da je poljoprivreda najznačajnija privredna grana u našoj opštini, naša je obaveza da vodimo posebno računa da stvorimo uslove da poljoprivrednici imaju mogućnost da efikasno posluju i ostvaruju što bolje rezultate. Nadam se da ćemo veoma brzo rešiti problem sa nedostatkom struganog asfalta, koji koristimo za uređenje puteva, i da će projekat do kraja godine biti uspešno realizovan. Posebno se zahvaljujem Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na podršci u realizaciji niza projekata u opštini Srbobran, svi oni učinili su da život stanovnika Srbobrana, Turije i Nadalja bude kvalitetniji i lakši”, reči su koje je po potpisivanju ugovora uputio medijima predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

Uručujući ugovore pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić istakao je da je ukupna vrednost ove investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a opštine će investirati 306,9 miliona.

FOTO: vojvodina.gov.rs

“Ova konkursna linija veoma je značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive. Pozivam lokalne samouprave da se u što većem broju prijave i na konkurse resornog sekretarijata koji slede. Imaćemo još nekoliko konkursa za unapređenje infrastrukture. U pripremi je konkurs za vodne objekte, za šta smo izdvojili 480 miliona dinara. Rebalansom pokrajinskog budžeta, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo imaće dodatnih 200 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija i smetlišta sa poljoprivrednih zemljišta u lokalnim samoupravama”, istakao je sekretar Galić.

Facebook Komentari