Humanitarna likovna radionica u Domu kulture

05. jun 2023.

Kategorija: Deca, Zabava

Ustanova za kulturu Dom kulture Srbobran, potpomognuta sredstvima lokalne samouprave opštine Srbobran, i ove godine sprovodi projekat škole crtanja na kojem je angažovan master likovni umetnik Đorđe Ćorić. Ovogodišnji projekat nosi naziv „Otisak Srbobrana u crtežu i grafici“ i ima humanitarni karakter.

Galerija Doma kulture Srbobran je u subotu 03.06.2023. godine bila ispunjena srećom i radošću zbog početka projekta likovno-humanitarnog karaktera. Na samom početku, deci se obratio saradnik Doma kulture, master likovni umetnik Đorđe Ćorić, koji je pozdravio decu i objasnio im osnovnu ideju ovih radionica, predloženu temu i način rada. Potom je i v.d. direktor Ustanove za kulturu, Dejan Korceba, pozdravio prisutnu decu, zahvalio im se na odzivu, poželio im srećan, uspešan i kreativan rad uz lepo druženje.

Grupu polaznika trenutno čini 25 učenika od 5. do 8. razreda osnovno školskog uzrasta, a Dom kulture poziva svu zainteresovanu i talentovanu decu tog uzrasta da se priključe. Projekat se realizuje subotama u Galeriji i dvorištu Doma kulture tokom juna meseca (03.06; 10.06; 17.06. i 24.06.) u periodu od 16 do 18 časova, kada će mladi likovni stvaraoci sa svojim mentorom, izrađivati radove u tehnici crteža i u tehnici linoreza.

Po završetku likovnih radionica planirana je izložba radova o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena, i koja će imati humanitarnu osnovu, tako da će celokupna prikupljena finasijska sredstva biti uplaćena nekom detetu sa platforme „Budi human“.

Facebook Komentari