Nastavljena je akcija povećanja bezbednosti dece u saobraćaju

02. jun 2023.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Saobraćaj

Auto sedišta za 17 prvorođenih beba, danas su podeljena ponosnim roditeljima u Skupštinskoj sali Opštine Srbobran, što je deo šire akcije povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju koju sprovode lokalna samouprava i Savet za bezbednost saobraćaja.

Mlade roditelje je dočekala Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, poželela im dobrodošlicu i čestitala rođenje prvog deteta.

“Danas nastavljamo sa akcijom koja je započeta 2022. godine. Prvi put u ovoj godini poklanjamo auto sedišta za bezbedan prevoz dece u automobilima. Meni je ovo jedna od najdražih akcija iz programa povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, gde akcenat stavljamo na naše najmlađe sugrađane. U saradnji s Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovali smo obuke za upotrebu sedišta, i do kraja godine ćemo ih još jednom organizovati. Sedišta su ovaj put kupljena sredstvima Opštine Srbobran, poklanjamo ih porodicama koje su dobile prvo dete, i nadamo se da će ih svakodnevno koristiti”, rekla je Milica Zarić.

Zamenica predsednika Opštine Srbobran je apelovala na sve sugrađane koji imaju mlađu decu, da ih u ličnim automobilima voze isključivo u za to namenjenim sedištima, pravilno ih koristeći, ne samo kako bi ispoštovali zakonsku obavezu, već da bi sačuvali živote svojih najmilijih.

Facebook Komentari