Održan je I Memorijalni atletski miting u Srbobranu – Čika Pišta

30. maj 2023.

Kategorija: atletika, Deca, Sport

Retka, i pre sve ga lepa prilika, bio je subotnji atletski miting na srbobranskom Rajčuru, u organizaciji Srbobranskog atletskog kluba – Sak, koji je okupio mlade poklonike kraljice sportova iz sedam gradova i opština sa svih krajeva Vojvodine.

Pod nazivom I Memorijalni atletski miting “Čika Pišta”, a pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran, SAK je najzad ostvario dugogodišnju želju da bude domaćin jednog velikog atletskog takmičenja, poput onih u Vrbasu, Kuli i Sremskoj Mitrovici, na kojima deca iz Srbobrana redovno učestvuju i beleže značajne rezultate.

Učešće je uzelo 160 atletičara iz klubova: “Hajduk maraton” Kula, “Soko” Vrdnik, “Maraton” Sombor, “Tamiš” Pančevo, “Obilić” Novi Kneževac, kao i komšijski Vrbaski atletski klub. Snage su odmerene u tri uzrasne kategorije: stariji i mlađi juniori i juniorke, stariji i mlađi pioniri i pionirke, kao i atletske školice. Takođe, takmičari su se oprobali u tri trkačke discipline, juniori na 200 metara dugoj stazi, pioniri na 100 i školice na 60 metara. Najbolje plasirani su dobili medalje, dok su osvajači zlatnih odličija zaslužili i poklon majice.

Predsednik Srbobranskog atletskog kluba, Imre Paška, izrazio je nakon takmičenja zadovoljstvo odzivom i učinkom sportista, i istakao da SAK ima želju i plan da miting preraste u tradicionalni i održava se svake godine.

Facebook Komentari