Poziv bračnim parovima da se prijave za novčanu podršku za postupak vantelesne oplodnje

23. maj 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Zamenica predsednika Opštine Srbobran Milica Zarić, uputila je poziv bračnim parovima, u ime lokalne samouprave, da se prijave za novčanu podršku obezbeđenu za vantelesnu oplodnju.

Sredstva za ovu namenu planirana su opštinskim budžetom, obezbeđena su u saradnji sa kompanijom NIS, a pokrivaju dodatne troškove koje parovi imaju prilikom svakog pokušaja vantelesne oplodnje.

“Naravno, iznos koji država opredeljuje je veoma značajan, ali postoje i ti dodatni troškovi koji do sada nisu bili pokriveni, a za šta smo se potrudili da ih mi pokrijemo. Jedan broj parova već se prijavio, ali sredstava ima još i želimo da ih sve usmerimo i utrošimo za ono za šta su namenjena. Jasno je da svi žele da kroz postupak vantelesne oplodnje prođu u krugu svojih najbližih, mirno i bez velikih procedura koje može sa sobom da nosi razna administracija, i upravo zbog toga samo prijavljivanje i odobravanje podrške je zagarantovano tajno, bez izlaganja bilo kakvim neprijatnostima. Ohrabrujem bračne parove da nam se jave, tu smo jer želimo da im pomognemo na putu da postanu roditelji”, stoji u pozivu parovima koji potpisuje Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran.

Pored toga, Zarić je u ime Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Srbobran, pozvala sadašnje trudnice i buduće očeve, da se prijave za Školu za trudnice i roditelje, koja upravo počinje, a već se ove godine sa uspehom održavala u Domu zdravlja “Dr Đorđe Bastić”.

Facebook Komentari