Novi Dom kulture u funkciji do kraja 2023.

22. maj 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Za projekte obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini, Pokrajinska vlada je, za potrebe finansiranja i sufinansiranja istih, izdvojila 500 miliona dinara, od čega je deo sredstava izdvojen i za završetak radova na Domu kulture u Srbobranu.

Konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, a 11 gradova i opština moći će da računa na podršku svojim projektima.

Odobrene ugovore je danas uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Izdvajanjem ovih sredstava pokrenuli smo jedan snažan proces i verujem da ćemo u budućnosti biti ponosni što smo deo zajedničke politike jer smo obezbedili finansijska sredstva koja nas vode ka realizaciji projekata u oblasti kulture. Toga ne bi bilo da nismo uredili javne finansije i vodili uspešnu politiku zajedno sa predsednikom Republike i Vladom Srbije. Zbog održanja našeg duha, zbog kulturnih stvaralaca i mladih koji treba da ostanu u svojim sredinama, usmerili smo novac i u manje sredine“, istakao je Mirović i dodao da je od 2016. godine do danas uloženo 2,8 milijardi dinara u infrastrukturu u ovoj oblasti.

Kako je ugovor precizirao, za projekat “Rekonstrukcija i dogradnja objekta Doma kulture u Srbobranu – nastavak II faze”, obezbeđeno je 42,9 miliona dinara. Korisnik sredstava mora realizovati projekat do 31. decembra 2023. godine.

“Ugovori su potpisani u Sremskoj Mitrovici. Uspeli smo da na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, uz podršku Pokrajinske vlade, obezbedimo novac za završetak projekta rekonstrukcije Doma kulture. Odobreni novac će nam omogućiti da kompletno završimo Dom kulture, da dobijemo moderan objekat za sve kulturne radnike i građane, prostor za izvođenje svih programa kulture. Do kraja godine ćemo završiti sve radove i imati prve kulturne programe na novom mestu. Želim da podsetim sve građane da je u prethodnoj godini završen projekat i pripremljena sva neophodna dokumentacija za rekonstrukciju Narodne biblioteke, a u toku je priprema dokumentacije za Dom kulture u Turiji, tako da će u fokusu lokalne samouprave u ovoj i narednoj godini biti i uređenje ova dva važna kulturna prostora u našoj opštini”, rekao je nakon potpisivanja ugovora u Sremiskoj Mitrovici Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Facebook Komentari