Crveni krst Vojvodine se zahvalio medijima i kompanijama

12. maj 2023.

Kategorija: Društvo

Crveni krst Vojvodine uručio je na svečanom prijemu u holu Izvršnog veća Vojvodine, 11. maja, priznanja i zahvalnice kompanijama i medijima koji su u toku prošle godine doprineli razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi u gradovima i opštinama severne pokrajine.

Srbobranski Crveni krst delegirao je BSP Doradni centar iz svog mesta, kao i novine Magyar szo. iz Novog Sada, čiji novinar Laslo Paracki iz Srbobrana, izveštava sa svih akcija dobrovoljnog davalaštva organizovanih na lokalu.

“Našim saradnicima, kompanijama koje pružaju medijsku i drugu pažnju, bore se zajedno sa nama da se prikupi što više jedinica krvi na svakoj akciji, danas smo ukazali čast u želji da im se zahvalimo za sve što čine u korist društva. Svaka prikupljena jedinica krvi znači život, to je neprestana borba i zato mi je drago što su uvažena dva predloga koja je dao Crveni krst Srbobran, i što su priznanja dobili oni koji ih zaslužuju. To dokazuje visok procenat građana Srbobrana koji su registrovani dobrovoljni davaoci krvi, čak četiri odsto Srbobranaca povremeno ili redovno donira krv. Zadovoljstvo mi je saopštiti, da se na svakoj akciji pojavi nekoliko novih davalaca, i pored toga Crveni krst Srbobran će krenuti u opsežan rad na motivaciji građana da postanu dobrovoljni davaoci”, saopštio je u Novom Sadu Goran Radovanović, sekretar Crvenog krsta Srbobran.

Facebook Komentari