Zahvalnost Opštine za osvojene medalje

28. april 2023.

Kategorija: Некатегоризовано

Juniorska osvajačica čak dve medalje na državnim kupovima od početka godine, atletičarka Đurđina Čobanov, danas je imala audijenciju kod predsednika Opštine, gde joj je uz čestitke, Radivoj Debeljački uručio poklon koji bi trebao, uz posvećeno treniranje, da donese još novih medalja mladoj sportiskinji, klubu i Srbobranu.

“Davno je postala tradicija da se zapaženi sportski uspesi, ali i druga vrhunska postignuća naših građana, javno uvaže upravo ovde, u zgradi naše opštine, da se održi svečani prijem i dodatno se nagrade zaslužne osobe, kao što je to zavredila Đurđina Čobanov. Želimo da damo primer i drugim sportistima, da pokažemo kako se vrednim radom i zalaganjem mogu postići vrhunski rezultati. Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast, kada neko iz naše opštine napravi takav jedan uspeh, pogotovo kad je to na državnom nivou kao što je ovde slučaj”, rekao je na prijemu predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, a zatim je svojoj gošći predao novi sportski rekvizit za treninge, atletsko kladivo od 4 kilograma mase.

On i Jovica Andrić, član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam, zahvalili su se Đurđini u ime svih građana Srbobrana, Turije i Nadalja, što je ime svoje opštine upisala uz vredne medalje na državnom nivou.

Đurđinin trener, uvek najodanija podrška kraj terena, Imre Paška, i danas je bio uz nju na prijemu kod predsednika. Imao je samo reči hvale za mladu bacačicu. Na ovogodišnjem Kupu Srbije za starije juniorke je osvojila 3. mesto, bacivši kladivo teško 4 kilograma do daljine od 36,44 metra. Đurđina se tu nije zaustavila, već na sledećem takmičenju, Kupu Srbije za mlađe juniorke osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju, u disciplini kladivo od 3 kilograma, bacivši ga na udaljenost od 44,27 metara. U obe discipline postavila je nove lične rekorde i upisala se u istoriju Srbobranskog atletskog kluba – SAK.

“Počela sam da treniram atletiku 2020. godine, sa 14 godina starosti, i nisam se odmah oprobala u bacačkim disciplinama, već u trčanju. Na predlog trenera, koji je procenio da bi mi bacanje išlo bolje, promenila sam disciplinu i ispostavilo se da je bio u pravu.

Ove godine sam роčеlа da idem, dva puta nedeljno, u Novi Sad u AK ‘Vojvodina’, gde treniram kako bih usavršila neke vežbe i naučila nešto novo. Na pripreme sam išla, jednom u Sremsku Mitгovicu, i jednom u Šabac kod trenera Dragana Vasića, kako bih savladala okrete sa kladivom, gde me je vozio trener Imre Paška. Trenutno sam, u svojoj starosnoj kategoriji, druga najbolja u bacanju kladiva u državi. Nije nemoguće doći do prvog mesta, samo još moram usavršiti tehniku od četiri okreta, a trenutno mi ide samo sa dva.

Zahvaljujem se Opštini Srbobran što mene i mој klub podržava u ovom sportu, koji bez finansijske podrške пе bi mogao da me pošalje na takmičenja, a ja uvek sa ponosom predstavljam ovaj naš mali gradić. Mој cilj i san je da uđem u državnu reprezentaciju, kako bih mogla ići na međunarodna takmičenja na najvišem nivou. Моје sledeće takmičenje ćе biti u inostranstvu, već u subotu, u malom gradiću u Mađarskoj, Sentet, gde ću bacati disk od jednog kilograma. Prošle godine sam tu već osvojila drugo mesto”, otkrila nam je Đurđina Čobanov.

Iako se bacanjem ne bavi predugo, mlada Srbobranka iza sebe ima veći broj zapaženih rezultata. Samo u prošloj godini je osvajala:

  • 3. mesto na Kupu Srbije za starije juniorke – kladivo 4 kg / 32,93 m
  • 2. mesto na Kupu Srbije za starije juniorke – disk 1 kg / 28,94 m
  • 1. mesto na Otvorenom prvenstvu АР Vojvodine za starije juniorke – kladivo 4 kg / 35,29 m
  • 1. mesto na Otvorenom prvenstvu АР Vojvodine za starije juniorke – disk 1 kg / 31,42 m
  • 2. mesto Kvalifikacije za Kup Srbije – kladivo 4 kg / 31,65 m
  • 1. mesto na Otvorenom prvenstvu АР Vojvodine za seniorke – kladivo 4 kg / 36,64 m
  • 3. mesto na Otvorenom prvenstvu АР Vojvodine za seniorke – disk 1 kg / 32,96 m.


Facebook Komentari