Košarkaši se plasirali na Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine

23. april 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaška i basket ekipa opštine Srbobran obezbedila je direktan plasman na Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine (SORV) koja će se ovog leta održati u Adi. Basket ekipa je do plasmana došla bez muke, dok je košarkaški sastav u finalnom kvalifikacionom meču morao da pobedi dosadašnjeg šampiona, predstavnike opštine Bečej.

Utakmica je odigrana u Srbobranu 22. aprila (subota) u sali CST-a, i bez obzira što je reč o košarkaškim veteranima (generacije 1985/91.), ovo je bio meč vredan gledanja. Susret je trajao čak 50 minuta, posle regularnih 40, i produžetka od 5 minuta, rezultat na semaforu je uporno bio egal, šta više, zamalo da nerešeno ostane i posle dodatnog produžetka, ali je umor ipak više delovao na fantastične Bečejce, nakon čega Srbobranci slave pobedu i plasman na 13. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine. Rezultat po četvrtinama se kretao: 15:24, 24:19, 14:21 i 26:15; u zbiru 79:79; nakon prvog produžetka je bilo 89:89 (10:10), i na kraju 102:98 (13:9).

Srbobranski tim čine dobro poznati momci: Igor Poljak, Miloš Stanić, Zoran Ergelašev, Norbert Sep, Lazar Krajinović, Mirko Jeličić, Ljubomir Simin, Nenad Nasifović, Slobodan Subić i Nikola Krga, uz dvojicu odsutnih: Nikola Aleksić i Aleksandar Sadžakov. Basket tim čine: Poljak, Subić, Nasifović i Krga.

“Bila je ovo sjajna prilika da se svi okupimo na terenu posle više godina. Ranije su naši stariji drugari igrali Radničke igre, ali su ove godine odlučili da se povuku i da prepuste igru nama, relativno mlađoj ekipi. Rado smo se svi prihvatili toga da predstavljamo Srbobran, da se borimo za dobre rezultate i da se družimo. Mislim da se na utakmici videlo sa koliko entuzijazma smo igrali, iako nismo mogli da istrčimo baš svaku kontru, nismo stajali, borili smo se i kad smo zaostajali 12 poena za protivnikom. Atmosfera je bila baš dobra, imali smo veliku želju da preokrenemo rezultat, pobedimo i obezbedimo učešće”, rekao je Nikola Krga posle jučerašnje utakmice, a zatim se zahvalio svim momcima što su bez dvoumljenja prihvatili poziv da učestvuju i što su se maksimalno trudili na terenu.

Kvalifikacija u basketu obezbeđena je mnogo lakše, ni jedan od dva zakazana meča nisu odigrani, jer su protivnici odustali.

Sportska olimpijada radnika Vojvodine, koju već više od 50 godina organizuje Savez “Sport za sve” Vojvodine, je jedinstveno sportsko takmičenje, čak i u međunarodnim okvirima. Trinaesto izdanje SORV će se održati po drugi put u Adi, od 7. do 9. jula 2023. godine, uz učešće preko 2.000 najboljih radnika sportista sa teritorije severne nam pokrajine. Od kako je uspostavljen ovaj sistem takmičenja 1971. godine, realizovano je 12 četvorogodišnjih ciklusa. Srbobran je takođe 2 puta bio domaćin, 7. SORV 2000. godine i 11. SORV 2015.

Facebook Komentari