Džudisti donose medalje svaki vikend

11. april 2023.

Kategorija: Deca, Džudo, Škola, Sport

Tokom meseca marta, i sad u aprilu, džudisti turijskog kluba ostvarili su seriju dobrih takmičarskih nastupa i doneli pregršt medalja iz: Zrenjanina, Beograda, Pančeva i Novog Sada, a oprobali su se i u inostranstvu, u Teplicama, Republika Češka.

Poslednja navedena destinacija, iako nije donela sjajna odličija, najvažnija je pošto se Džudo klub “Turija” po prvi put oprobao na zvaničnoj sceni Evropske džudo unije (EJU). Predvođeni trenerom Milanom Srdanovićem, najbolji kadetski takmičari Nataša Gadžić i Nikola Jovanović, učestvovali su na Cadet Euro Cup-u u Češkoj.

Nikola je u kategoriji do 55 kilograma i konkurenciji od 72 takmičara, stigao do četvrtog kola, odnosno do osmine finala. U čak dve borbe je pobedio iponom, protiv takmičara iz Rumunije i Austrije, ali je izgubio od protivnika iz Gruzije. Ipak, ovo je veliki uspeh za poletnog Jovanovića, prvi put je imao nastup na tako visokom nivou, ostvario je prve pobede i sigurno je da mu to iskustvo može doneti samo napredak. Ovog puta Nataša Gadžić nije izborila pobedu, ali to nikog ne treba da brine, lošiji dan može imati svako, a ona je već dokazala da je vrhunski borac.

Na Međunarodnom memorijalnom turniru “Vladan Petrović”, takođe održanom prethodnog vikenda, medalja nije nedostajalo. Turijski klub je konkurisao sa osam takmičara, od 2008. do 2012. godišta, i čak sedam njih je osvojilo odličija. Jedinu zlatnu medalju osvojio je Nikola M. Jovanović, srebrne su zaslužile Tamara Virag i Mia Milosavljević, dok su bronzane medalje zavredile: Mina Tepić, Nataša Molnar, Anđela Gajinović i Milica Arbutina. Nažalost, jedina je Sandra Riter ostala uskraćena za medalju, ali je zato ekipno osvojen pehar, u konkurenciji Starijih proleterki DžK “Turija” je imao najuspešniji tim.

Nedelju dana ranije održano je Regionalno školsko prvenstvo u džudou u Novom Sadu, sa više od 1.000 učesnika. Deca iz opštine Srbobran, 61 član Džudo kluba “Turija”, predstavljali su čak 8 osnovnih i srednjih škola.

Za OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja medalje su osvojili: zlatne – Mina Tepić, Tamara i Jovana Virag, srebrna – Božana Jovanović, bronzane – Nevena Pešić, Vanja Skenderović, Aleksandra Milinović, Nataša Molnar, Srđan Grujić i Miloš Savkov.

Medalje za OŠ “Petar Drapšin” Turija, osvojili su: zlatne – Jovana Jovanović i Svetozar Mališević, srebrna – Mia Milosavljević, bronzane – Ognjen Jovanović, Minja Medurić, Milica Arbutina, Matea i Jovan Milosavljević.

OŠ Vuk Karadžić Srbobran: zlatna medalja – Mirjana Ćelbabin, srebrna – Sandra Riter, bronzana – Branislava Krnjetin.

Za OŠ “Nikola Đurković” iz Feketića, bronzanu medalju je osvojila Leon Varkula.

Gimnaziju i stručnu školu “Svetozar Miletić” Srbobran, predstavljali su Nataša Gadžić – srebrna medalja, i Nikola M. Jovanović – bronzna medalja.

Zlatnu medalju za Saobraćajnu školu “Pinki” iz Novog Sada osvojio je Nikola Jovanović.

Svim ovim takmičenjima prethodila su ona u Pančevu, Zrenjaninu i još jedno u Beogradu. Međunarodni turnir “Trofej Grada Pančeva” održan 19. marta, na kom je osvojeno 7 medalja, od čega 1 zlatna i po 3 srebrne i bronzane, dok je “Trofej Zvezdare”, održan 11. marta, doneo po 1 zlatnu i srebrnu medalju. Zrenjanin je 5. marta bio domaćin Jubilarnog 40. Međunarodnog turnira “8. mart”, na kojem je ekspedicija DžK “Turija” ovenčana sa 3 zlatne medalje, i sa po 2 srebrne i bronzane medalje, uz isti broj osvojenih 5. mesta.

Facebook Komentari