BISEROVA uskršnja izložba otvorena je do petka

03. april 2023.

Kategorija: Društvo, Zabava

Kako je i najavljeno, Dom kulture Srbobran je ove nedelje domaćin prodajne izložbe uskršnjih ukrasa koje su s ljubavlju izradili korisnici dnevnog boravka Udruženja za pomoć MNRO “Biser”.

Izložba je otvorena danas u 11.00 časova u Galeriji ustanove kulture, i biće na istom mestu sve do petka u 17.00 časova, kako bi svi građani, koji to žele, mogli da dođu, pogledaju i kupe nešto od brojnih eksponata.

“Ovo nije prvi put da sarađujemo sa Domom kulture Srbobran. Do sada smo imali lepu saradnju i često misle na nas kada su u pitanju bitne manifestacije koje se održavaju u opštini Srbobran. Ovoga puta naša prodajna izložba dobila je veći značaj i bolju vidljivost. Imamo mogućnost da od ponedeljka do petka prikažemo sve ono što smo se trudili u prethodnih mesec dana da pripremimo. Na prodajnoj izložbi možete naći razne uskršnje dekoracije, prirodne sapune, mirišljave sveće, magnete, didaktički materjial za decu i još mnogo drugih sitnica. Svako od korisnika ima određeni deo u izradi radova koje voli da radi i koji mu ide od ruke. Sve ovo pomaže im u socijalnoj integraciji i poboljšava osećaj društvene pripadnosti. Zahvaljujemo se zaposlenima u Domu kulture koji su nam obezbedili i plakate kojima smo informisali javnost o održavanju izložbe, kao i na gostoprimstvu u njihovim prostorijama”, rekla je na otvaranju izložbe Marinela Sabo, defektolog u Udruženju “Biser”.

Direktor Doma kulture u Srbobranu, Dejan Korceba, sa ponosom je naglasio da se sa “Biserom” uvek rado ostvaruje saradnja. “Ustanova koju vodim spremna je da uvek izađe u susret potrebama štićenika ‘Bisera’, kao i svim drugim udruženjima. Izloženi radovi su stvarno odlični i pozivam građane da posete izložbu, uvere se šta sve umeju mladi koji se okupljaju u dnevnom boravku Udruženja, kao i da kupe neki od proizvoda, jer tako pomažu dalji rad ‘Bisera’ i njihove nove projekte”, poručio je Korceba sa izložbe, ističući da su predstavljene rukotvorine vrlo lepe i sa pažnjom napravljene.

Facebook Komentari