Veliki uspesi zaslužuju da se nagrade

28. mart 2023.

Kategorija: Džudo, Lokalna samouprava, Sport

Nedavno ostvareni uspesi mladih džudista na državnom nivou privukli su veliku pažnju, značajno je osvojiti medalje na Prvenstvu države, s toga ih je u svom kabinetu primio predsednik Opštine Srbobran, kako bi im lično čestitao i uručio poklone.

Nataša Gadžić i Nikola Jovanović članovi su Džudo kluba “Turija”, i svojim su rezultatima ispisali nove stranice klupske istorije. Njihov trener, Milan Srdanović, sa ponosom je istakao postignuća svojih učenika.

“Nikola je polovinom februra osvojio treće mesto u državi za kadete, a Nataša je opravdala poverenje i osvojila treće mesto na državnom džudo prvenstvu za seniore, što je do sada najveći uspeh i rezultat koji je naš klub postigao. Da budemo pošteni, oba ova rezultata su jako značajna i velika za naš klub. Nikolina medalja je prva u tom rangu za naš klub, tako da smo izuzetno ponosni na njihove rezultate, a ujedno oni su uzor mlađima, i daju podstrek svima u klubu da se dalje radi i postižu dobri rezultati”, rekao je Srdanović na prijemu kod predsednika Opštine.

Radivoj Debeljački se zahvalio mladim sportistima u ime svih građana opštine Srbobran, jer tim rezultatima nisu radost doneli samo sebi i svojim porodicama, već čitavoj lokalnoj zajednici. “Jedno veliko hvala što ste nas obradovali i doneli medalje u našu opštinu. Ovaj prijem je znak posebnog poštovanja i uvažavanje vašeg truda i rada. Ne sumnjam da je pred vama karijera i da će ovakvih uspeha biti još u budućnosti.

Džudo je jedan od najmasovnijih sportova u našoj opštini, posebno je popularan u Turiji, ali se širi i dobija sve više pristalica u Srbobranu i Nadalju. Ovaj uspeh koji ste postigli je prvenstveno vaš, ali ga delite sa svima nama, u to ime imamo poklone za vas. Nadam se da će vam doneti sreću na sledećim takmičenjima. Mi ćemo uvek biti vaša podrška i trudićemo se da pratimo vaše uspehe, da obezbedimo što bolje uslove za rad i razvoj ovog sporta, kao što uostalom činimo za sve sportiste u našoj opštini“, poručio je Debeljački.

Opština je uspešnim džudistima obezbedila ono što im nedostaje i trenutno je najpotrebnije, kako za treninge tako i za takmičenja. Uz konsultaciju sa trenerom, obezbeđen je po jedan nov kimono, plavi za Natašu i beli za Nikolu. Mnogo sreće u daljem treniranju i napredovanju poželeli su im predsednik Opštine Srbobran – Radivoj Debeljački, i član Opštinskog veća za resore sporta, omladine i turizma – Jovica Andrić.

Facebook Komentari