Ugovor od miliona dinara za pošumljavanje

28. mart 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Ministarstvo zaštite životne sredine je odobrilo Opštini Srbobran sredstva u visini od 1 milion dinara, za projekat pošumljavanja parcele koja se nalazi na obodu srbobranskog naselja Vašarište. Ovim povodom danas je u Beogradu bila zamenica predsednika Opštine, Milica Zarić, kako bi sa ministarstvom potpisala Ugovor o sufinansiranju projekta pošumljavnja.

“Kontinuirana podrška Ministarstva zaštite životne sredine nastavlja se i u 2023. godini. Na poslednjem konkursu Opštini Srbobran odobreno je milion dinara za pošumljavanje u naselju Vašarište, tzv. Zikine bare, čime dodatno podižemo procenat pošumljenih površina. Naša obaveza je da za projekat obezbedimo dodatnih 1,3 miliona dinara iz našeg budžeta, tako da će u projekat ‘Unapređenje predeonog diveziteta u opštini Srbobran pošumljavanjem degradiranih površina’, biti uloženo čak 2,3 miliona dinara.

Naš cilj je opštinu Srbobran pomeriti sa dna liste po procentu pošumljenosti, to nam je potrebno zbog zaštite i unapređenja životne sredine, i takvih akcija je sve više. Krajem decembra sadili smo na kraju Šumadijske ulice, na mestu gde je nekada bila divlja deponija, pre toga velika akcija pošumljavanja izvedena je blizu hipodroma, sprovodili smo i brojne manjeg obima, a trenutno se priprema teren i za pošumljavanje u Turiji. Podrška nam je stizala i od Pokrajinske vlade, takođe i od stručnjaka Šumarskog fakulteta, tako da mogu reći da lokalna samouprava ulaže snažne napore da pitanje površina pod šumskim zasadima pozitivno reši na trajan način”, kazala je ovim povodom zamenica predsednika Opštine Srbobran – Milica Zarić.

Facebook Komentari